Ατσαλάκης στο CRETA: Περνάμε το μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας

Την πεποίθηση ότι περνάμε το μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ατσαλάκης, ήδη το κύμα που διανύουμε είναι μακρύ και κρατάει περίπου από τα τέλη Ιουνίου. «Θα περάσουν δυστυχώς πολλοί μήνες για να το δούμε να αποκλιμακώνεται, όμως ανάλογο του δεν έχουμε ξαναζήσει».

Ο κ. Ατσαλάκης σημείωσε πως είναι το μεγαλύτερο κύμα τόσο από άποψη χρόνου αλλά και των κρουσμάτων ενώ ευχή όλων είναι να μην αποτυπωθεί αυτό και στις απώλειες. 

«Είναι θέμα χρόνου αυτό το χειμώνα, σχεδόν όλους να μας επισκεφθεί ο ιός. Αν δεν επισπεύσουμε τους εμβολιασμούς ώστε να φτάσουμε σε αριθμούς 75-80% όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, θα περάσουμε ένα Γολγοθά το χειμώνα. Το σύστημα υγείας θα ταλαιπωρηθεί και οι ανθρώπινες ζωές θα χαθούν. Αυτή είναι η πιο σημαντική στρατηγική, που αν την εφαρμόσουμε θα μπορούσε να φέρει άμεσα αποτελέσματα ενόψει του χειμώνα και με το σκεπτικό ότι η νέα παραλλαγή δεν θα δημιουργήσει νέα προβλήματα» σημείωσε ο κ. Ατσαλάκης.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα