Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 2025
17.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανακατέλαβαν το κτήριο του Ευαγγελισμού

Πρέπει να διαβάσετε

Ομάδα ατόμων προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου (01/10) σε επανακατάληψη του κτιρίου του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο.

Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση εκκένωσης του χώρου, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι άτομα που θεωρούνται ύποπτα για την επίθεση εναντίον του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη σε εστιατόριο του Ηρακλείου

Σήμερα Σάββατο, οι έξι συλληφθέντες της κατάληψης είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε σε βάρος τους διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 26 έως 34 ετών. Οι πέντε εντοπίστηκαν μέσα στο κτίριο, ενώ ένας ακόμη 27χρονος συνελήφθη κατόπιν έρευνας στο σπίτι του.

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για την κατάληψη του Ευαγγελισμού και θα δικαστούν τον Μάρτιο. Για την υπόθεση Βορίδη, δεν ασκήθηκαν διώξεις, συνεχίζεται η έρευνα και ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει, αφού μελετήσει τη δικογραφία.

in_article_2_mobile

Δημοφιλή

Σχετικά άρθρα