«Το τρίτο κύμα της πανδημίας, έχει χτυπήσει όλον τον κόσμο, και γι’ αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα», ανέφερε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό  Σταθμό CRETA, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

«Η μόνη μας λύση είναι ο εμβολιασμός και το να χτίσουμε το τοίχος ανοσίας. Πρέπει να αναφέρουμε όμως, ότι η πολιτική της υγείας είναι εθνική αρμοδιότητα, και όχι της Ευρώπης. Κανονικά η κάθε φόρα θα έπρεπε μόνη της να αντιμετωπίζει την πανδημία. Εφόσον όμως καταλάβαμε ότι αυτό δεν γίνεται τοις πράγμασι, ζητήσαμε η Ευρώπη να αναλάβει το συντονισμό κάποιων πραγμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Ασημακοπούλου.

Μάλιστα, η ίδια παραδέχτηκε ότι, ιδίως για την Ελλάδα, το γεγονός ότι διαχειρίστηκε η Ευρώπη την πανδημία, ήταν θετικό, αφού αν ανταγωνιζόμασταν μεγαλύτερες χώρες, και προσπαθούσαμε να προμηθευτούμε εμβόλια, δε θα είχαμε τη σημερινή διαθεσιμότητα.

«Ωστόσο, θα έπρεπε ο ρυθμός στην Ευρώπη να είναι γρηγορότερος. Δεν είναι όμως εξαιτίας του λόγου, ότι η Ευρώπη είναι 27 χώρες, οι οποίες πρέπει μαζί να συμφωνήσουν για το οτιδήποτε», εξήγησε η κα. Ασημακοπούλου.

Η ίδια, γνωστοποίησε τα νεότερα σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέροντας ότι η προκαταβολή, η οποία είναι της τάξης του 13% θα φτάσει στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

«Αυτό σημαίνει για την Ελλάδα, 4 δισεκατομμύρια ευρώ ως πρώτη δόση, το οποίο θα δώσει μια τεράστια ανάσα στην ελληνική οικονομία, και συνδυαστικά με τον εμβολιασμό, το τοίχος ανοσίας και τον καλύτερο καιρό, θα μας επιτρέψει να «σηκώσουμε κεφάλι», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Ασημακοπούλου.

Κλείνοντας, η ίδια αναφέρθηκε και στις εθνικές εισαγωγές, οι οποίες αυξήθηκαν σε περίοδο πανδημίας, κάνοντας ειδική αναφορά και στην Κρήτη, η οποία πέρυσι σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση μετά από το 2015.