Με «άρωμα» Κρήτης το επόμενο Υπουργείο Υγείας;

Πρέπει να διαβάσετε

Την αξιοποίηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη στον τομέα της υγείας στην επόμενη κυβέρνηση (εφόσον φυσικά η ΝΔ πιάσει αυτοδυναμία) προανήγγειλε ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Λασίθι. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας: «Η κ. Αγαπηδάκη είναι από το Λασίθι, οπότε θα ξέρετε ότι έχετε έναν δικό σας άνθρωπο που θα ασχολείται με τα θέματα της υγείας».

Πρόκειται για μια μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ιδιαίτερα την κ. Αγαπηδάκη τόσο για την προσφορά της ως Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων μέχρι το 2022 όσο και συνολικά για τις γνώσεις και την προσωπικότητά της και για αυτό την έθεσε επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας. Επιπλέον το αντικείμενο σπουδών της κ. Αγαπηδάκη είναι η υγεία (ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας στην ψυχολογίας της Υγείας).

Παρά το γεγονός ότι για την αντιπολίτευση αποτελεί μάλλον αμφιλεγόμενο πρόσωπο εξαιτίας παλιότερων αναρτήσεών της, η πιθανή αναβάθμιση της Ειρήνη Αγαπηδάκη δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παντοδύναμος και εντός κόμματος πλέον, δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μη συμβατικές (κομματικές) επιλογές όταν το κρίνει σωστό.

Μένει να αποδειχθεί αν μιλάμε για υπουργοποίηση ή κάτι διαφορετικό.

Σε κάθε περίπτωση η αξιοποίηση μιας κρητικιάς (έστω στην καταγωγή) βουλευτή με άριστες σχέσεις και στελέχη και υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, ίσως ανοίξει την πόρτα και σε άλλες αξιοποιήσεις από τα μέρη μας, όχι και τόσο αναμενόμενες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα