Αρνιακός στο Creta: Σε μια μέρα έπεσε ο όγκος βροχής που πέφτει ετησίως – Η πρόγνωση για την Κρήτη

Πρέπει να διαβάσετε

Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις, κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, την Πιερία, την Ημαθία, τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Ευρυτανία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Πρώτη Θέση της Τηλεόρασης Creta και τον Κώστα Συλιγάρδο, να πέσει τέτοιος όγκος νερού, όσος πέφτει συνήθως ολόκληρο το χρόνο κι ακόμη περισσότερο στην Αττική.

Η Κρήτη δεν μπήκε στο μάτι του κυκλώνα, με εξαίρεση τις δυτικές περιοχές, δηλαδή ουσιαστικά το νομό Χανίων και τη νότια πλευρά του νησιού, δηλαδή το Τυμπάκι και πιο περιορισμένα την Ιεράπετρα, όπου και σήμερα Τετάρτη, αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη Κρήτη αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές, όχι όμως μεγάλης έντασης. “Εσείς δεν κινδυνεύετε από κάτι ισχυρό, ωστόσο θέλει λίγη προσοχή μόνο στο νομό Χανίων που τα προηγούμενα χρόνια έχει υποστεί παρόμοιες καταστάσεις” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρνιακός.

Ο υδράργυρος σήμερα θα σκαρφαλώσει έως και τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 20 κι 23 βαθμών Κελσίου.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα