Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Αρκαλοχώρι: Προχωρούν οι κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτισμάτων – Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν «κόκκινα» κτίρια

Πρέπει να διαβάσετε

Προχωρούν οι κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτισμάτων στο Αρκαλοχώρι, 9 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο γενικός γραμματέας του δήμου Μινώα Πεδιάδας Γαβριήλ Κουρής, σημείωσε πως ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τις κατεδαφίσεις των ετοιμόρροπων κτισμάτων, οι οποίες γίνονται χωρίς δαπάνη για τους δημότες, εφόσον έχουν υποβάλει το σχετικό φάκελο στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από του Χουμέρι, όπου κατεδαφίστηκαν 8 κτίρια, ενώ θα συνεχιστούν με ετοιμόρροπα στο Αρκαλοχώρι, 8 κτίρια στο Γάσι, 4 στα Ρουσσοχώρια, 3 στο Νιπιδιτό και σε άλλους οικισμούς του δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρή από τους αρμόδιους μηχανικούς και τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ έχουν κοινοποιηθεί στο δήμο ήδη 183 πρωτόκολλα κατεδάφισης, ωστόσο για μόλις 34 περιπτώσεις από αυτές υπάρχουν πλήρεις φάκελοι και έτσι μπορεί ο δήμος να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις. «Αυτό που εμείς ζητάμε είναι οι ιδιοκτήτες να έρθουν στην υπηρεσία μας να καταθέσουν τους φακέλους έτσι ώστε ο δήμος να μπορέσει μέσω του εργολάβου να προχωρήσει στις κατεδαφίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Κουρής σημείωσε πως ο δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια να μειωθεί η γραφειοκρατία, ωστόσο πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα