Μην χάνεις είδηση. Βάλε το
CRETA24
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Άρης Σερβετάλης: «Αν ερχόταν ο Χριστός, θα του έλεγα να με πάρει μαζί του στη βασιλεία του Θεού»
Μίλησε για τη διαδρομή ζωής του και το πώς ήρθε τόσο κοντά στον Θεό, στο Χριστό και τα λάθη που μπορεί να έχουν γίνει
Με μακριά μαλλιά και γένια εμφανίστηκε ο Άρης Σερβετάλης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Ο ηθοποιός συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Πνευματικό ήθος και η τέχνη του ηθοποιού», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2026», όπου μίλησε για τη διαδρομή ζωής του και το πώς ήρθε τόσο κοντά στον Θεό, στο Χριστό και τα λάθη που μπορεί να έχουν γίνει.
Σερβετάλης: Αν εμφανιζόταν μπροστά μου ο Χριστός θα του έλεγα να με πάρει μαζί του
Ερωτηθείς ο ηθοποιός εάν φοβήθηκε πως όλη αυτή η δημοσιότητα θα τον απομακρύνει από τα πνευματικά πράγματα, ο Άρης Σερβετάλης απάντησε: «Σε αυτόν τον χώρο καλλιεργείται η κενοδοξία και η ματαιοδοξία. Αλλά τουλάχιστον, προσπαθώ πλέον να το λέω αυτό τον εαυτό μου, ότι το κάνω γι’ αυτόν τον λόγο και σιγά σιγά να βοηθήσει ο Θεός να πάμε σε καμιά σπηλιά».
Παράλληλα, πρόσθεσε: «Έχω υπόκωφο εγωισμό, υπάρχει πολύ μεγάλο απόθεμα εγωισμού από μέσα».
Στη συνέχεια, σε ερώτηση που δέχθηκε τι θα έλεγε εάν εμφανιζόταν μπροστά του ο Χριστός και τον ρωτούσε τι θα ήθελε να του χαρίσει, ο ηθοποιός είπε: «Θα είμαι σαν τον ληστή που, τελευταία στιγμή, του είπε ‘θέλω να με πάρεις μαζί σου στη Βασιλεία του Θεού’».
«Λίγο πριν πιάσω πάτο, εμφανίστηκε η σύζυγός μου»
Ακολούθως, ο Άρης Σερβετάλης είπε: «Μεγάλωσα με την γιαγιά και τον παππού που μου διαβάζανε βίους αγίων και στη συνέχεια, στο γυμνάσιο, είπα στον εαυτό μου ότι ‘ναι, εντάξει, υπάρχει Θεός, αλλά τώρα θέλω να κάνω τα δικά μου’ και αναλώθηκα και ξοδεύτηκα σε πράγματα άσκοπα. Αυτό πήρε αρκετά χρόνια, όπου λίγο πριν, νομίζω, καταστραφώ εντελώς και βιώνοντας ένα πολύ μεγάλο κενό… Το να το καλύψεις με ουσίες, δεν καλύπτεται. Ίσα ίσα επιδεινώνεται. Και λίγο πριν πατώσω τελείως εμφανίστηκε η Έφη (η γυναίκα του) στη ζωή μου και γνώρισα τον πνευματικό της. Και της λέω ‘δεν μπορώ άλλο, πρέπει να πάω εκεί που πας’».
«Εγώ όταν οδηγώ είχα μια συνήθεια, τώρα δεν την έχω πολύ: τρώω τρία cheeseburger. Και καθώς έτρωγα, άρχισα να κλαίω με λυγμούς και έκλαιγα 3 ώρες και φτάνω στο μοναστήρι, τον συναντάω και μου λέει ότι αυτή η σχέση που θα έχουμε δεν είναι σαν αυτή τη σχέση που κάνεις μέχρι τώρα, αυτή η σχέση είναι αιώνια, και έτσι μπήκα σιγά σιγά στην μετα-Χριστόν περίοδο».
Πηγή: iefimerida.gr