Άρειος Πάγος: Ο Κασιδιάρης πραγματικός αρχηγός των «Σπαρτιατών» – Γιατί αποκλείστηκαν

Πρέπει να διαβάσετε

Το κόμμα των Σπαρτιατών «υποκαθιστά» τη Χρυσή Αυγή κι ο πραγματικός αρχηγός του είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στη ρητορική μίσους και τη βίαιη δράση με στόχο την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέκλεισε τους Σπαρτιάτες από την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές.

Στις 86 από τις συνολικά 122 σελίδες του σκεπτικού τους, οι αρεοπαγίτες, εξηγούν τους λόγους που είπαν «όχι» στους Σπαρτιάτες, θεωρώντας ότι οι 11 βουλευτές τους «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Οι αρεοπαγίτες επικαλούνται μάλιστα την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος σύσσωμης της κοινοβουλευτικής τους ομάδας (πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα) για την αξιόποινη πράξη της συνέργειας σε εξαπάτηση εκλογέων κατά συναυτουργία, πράξεις που φέρεται ότι τέλεσαν κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης – 6 -2023.

Αναφερόμενοι οι αρεοπαγίτες στις ενέργειες του Ηλία Κασιδιάρη, επισημαίνουν ότι σε όλες τις κλειστές συναντήσεις που  διοργάνωσε, «μετείχε μεγάλος αριθμός επιφανών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και σήμερα βουλευτές του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» και σημειώνουν: «Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο υποκαθιστά τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία».

Στο σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα».

Και καταλήγουν οι αρεοπαγίτες: «Κατ΄ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Οι Σπαρτιάτες εκτός από τη δικαστική έρευνα για την παραπλάνηση των εκλογέων, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο διαρκώς και στο Εκλογοδικείο, το οποίο ετοιμάζεται να εκδώσει απόφαση, αναφορικά με τις ενστάσεις πολιτών κατά βουλευτών του κόμματος.

Συνολικά από τον Άρειο Πάγο, ανακηρύχθηκαν 31 κόμματα, λαμβάνοντας το πράσινο φως καθόδου στις ευρωεκλογές. Αντίθετα, κόπηκαν 15 κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εξαίρεση τους Σπαρτιάτες, τα υπόλοιπα 14 δεν είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα το παράβολο των 20.000 ευρώ.

Εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί: 

1. Σπαρτιάτες

2. Οικολόγοι πράσινοι – Πράσινη ενότητα

3. ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

4. Κίνημα φτωχών Ελλάδος

5. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

6. ΚΑΘΑΡΣΗ – Νίκος Αντωνιάδης

7. Πράσινη Οικολογία

8. Ελλάδα εμείς

9. Βόρεια Λέγκα Κράμα

10. Έλληνες – Δημήτριος Μιχάκης

11. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ

13. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ

14. Ελλήνων Νέα Αρχή

15. Παιδιά της Ελλάδος

Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετέχουν:

1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

3. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6. ΝΙΚΗ

7. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

8. Μερα 25

9. ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

10. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

11. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΛΑ.Ο.Σ.

12. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο

13. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)

14. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

15. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

16. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ

17. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

18. ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα

19. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

20. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)

21. Κίνημα 21

22. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

23. Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.)

24. Νέα Αριστερά

25. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

26. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

27. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

28. Ελλήνων Συνέλευσις

29. Πράσινο κίνημα

30. Δημιουργία

31. ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»

Το ζήτημα να έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καθυστέρησε να καταθέσει υπόμνημα για τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωκάλπες, αποδίδοντας της πολιτική σκοπιμότητα.

Σύμφωνα με τον Παύλος Μαρινάκης: «Πολλοί αναρωτιούνταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκε δικαστική αίθουσα για να εκδικαστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Γιατί δεν ψήφισε την επίμαχη τροπολογία που καταθέσαμε το 2023. Γιατί δεν υπέβαλε υπόμνημα στις βουλευτικές εκλογές. Γιατί κατέθεσε “κείμενο-δήλωση” για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, αφού είχε παρέλθει η σχετική προθεσμία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την άκρα δεξιά τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η άκρα δεξιά, οι νεοναζί δεν έχουν κανένα ρόλο και καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων. Είχε προηγηθεί δήλωση του επικεφαλής των Σπαρτιατών, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα με αξιοπρέπεια επειδή δεν κατέθεσε το υπόμνημα στον Άρειο Πάγο.

Σπαρτιάτες: Οι δυνάμεις του σκότους επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης

«Τελικά, οι δυνάμεις του σκότους, της διαπλοκής και του παρακράτους, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία έλαβε υπ’ όψιν της πλαστά στοιχεία και έωλες κατηγορίες. Για πρώτη φορά στα χρονικά, με καταχθόνιες μεθοδεύσεις, αποκλείεται η συμμετοχή ενός κοινοβουλευτικού κόμματος από τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο λαός να στερείται το δικαίωμά του να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι “Σπαρτιάτες” σε ανακοίνωσή τους για τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης φορά τη μάσκα του προστάτη της δημοκρατίας από τους εχθρούς της, κρύβοντας κάτω από αυτή την ύπουλη μάσκα την ανάποδη αλήθεια: Οτι εχθροί της δημοκρατίας είναι ο ίδιος, η παράταξή του και όλες οι δυνάμεις του ψευτοδημοκρατικού τόξου» ισχυρίζονται ακόμη οι “Σπαρτιάτες”, ενώ, τέλος, σημειώνουν:«Παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στις αρχές και τις αξίες μας».

Κόντρα για την προτροπή Βελόπουλου

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Βελόπουλος επαναφέροντας στο δημόσιο διάλογο από το βήμα της Βουλής την προειδοποίηση προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν τον νόμο περί της ισότητας στο γάμο να μην πάνε στην Εκκλησία τις μέρες του Πάσχα, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Να πω στον Πρωθυπουργό να το μεταφέρει στους βουλευτές του. Όσοι από εσάς ψηφίσατε τον αντιχριστιανικό νόμο του γάμου ομοφυλοφίλων, να μην πάτε τις Άγιες Μέρες στην Εκκλησία».

Η αποστροφή Βελόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος εξήγησε πως: «Ακούσαμε μία προτροπή για τους βουλευτές της ΝΔ. Αυτή η δήθεν προστασία είναι μία έμμεση προτροπή. Αυτά πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να σοβαρευτούμε».

Η Κυβέρνηση στέκεται απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, υπογραμμίζει ο Παύλος Μαρινάκης.

Για εργαλειοποίηση της πίστης από την πλευρά του κ. Βελόπουλου μιλούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με την Έλενα Ακρίτα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει στην Βουλή πως: «Θα πάω στην Εκκλησία, και κανένας πωλητής επιστολών του Ιησού δεν πρόκειται να μου υποδείξει τι θα κάνω».

Πηγήertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα