Άρχισαν οι πληρωμές των 534 ευρώ – «Κουτσουρεμένα» και σε κάποιους Κρητικούς

Πιστώνεται σήμερα, 15 Ιουνίου, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα χρήματα νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκίνησαν να πιστώνονται στους δικαιούχους, οι οποίοι είχαν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και δυο μήνες, ωστόσο κάποιους τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς άλλα ποσά περίμεναν να δουν και αλλά αντίκρισαν τελικά στους λογαριασμούς τους.

Ακολουθεί σχετικό παράδειγμα, εργαζόμενου από τα Χανιά, ο οποίος παρέμενε σε καθεστώς αναστολής εργασίας έως και τις 30/05/2020 και οποίος αντί για 534 είδε στο λογαριασμό του να πιστώνονται, 396 ευρώ.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης,ειδικού σκοπού είναι:

– οι εργαζόμενοι  των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή,  όπως  για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

– οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν μέσα τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής

– οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Τα ποσά

Τα ποσά που θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει των ΚΑΔ διαμορφώνονται ανάλογα με τις μέρες που που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής ως εξής:

-για παράταση αναστολής 10 ημέρων (έναρξη αναστολής 7/4) – αποζημίωση 178 ευρώ

-για παράταση αναστολής 15 ημέρων (έναρξη αναστολής 2/4) – αποζημίωση 267 ευρώ

-για παράταση αναστολής 20 ημέρων (έναρξη αναστολής 28/3) – αποζημίωση 356 ευρώ

-για παράταση αναστολής 25 ημέρων (έναρξη αναστολής 23/3) – αποζημίωση 445 ευρώ.

Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

Πηγή: eparxies.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα