«Απόβαση» αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα – Έντονη η παρουσία Κρητικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δυναμική είναι και η παρουσία των Κρητικών παραγωγών, οι οποίοι έφτασαν συντεταγμένα στην Αθήνα μετά και το σχετικό κάλεσμα των οργανώσεων.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών διεκδικώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και την στήριξη της κτηνοτροφίας που βρίσκεται σε κρίση λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Μετά το συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα ακολουθήσει πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ αναμένονται αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια Αντιπροσωπεία των αγροτών θα επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων θα ληφθούν στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια, στις 23 Νοεμβρίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα του συλλαλητηρίου

• 09:00 – 11:00: Προσυγκέντρωση και αποβίβαση αγροτών στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

• 12:00: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΑΤ (Αχαρνών 2).

• 14:00: Παράδοση ψηφίσματος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τη Συντονιστική Επιτροπή.

• 14:30: Παράδοση ψηφίσματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

• 15:00: Παράδοση ψηφίσματος στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη.

• 16:00 – 18:00: Αποχώρηση και επιβίβαση αγροτών από την Πλατεία Καραϊσκάκη

φωτογραφίες: Creta24.gr

Προηγούμενο

Ηράκλειο: Τον "τσάκωσαν" τη στιγμή που έκλεβε οικοδομικά υλικά από επιχείρηση

Επόμενο

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα - Τί είπε για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Επιστολή Τζεδάκη σε Τσιάρα – Χρυσοχοΐδη με φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να σταματήσει η στοχοποίηση του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης»

Σήμερα έχει προγραμματιστεί το Παγκρήτιο αγροκτηνοτροφικό συλλαλητήριο, στο πλαίσιο του οποίου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης…