Αποσύρθηκε το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Δεν συζητήθηκε τελικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών και της αύξησης των τελών κοινοχρήστων χώρων καθώς αποφασίστηκε να υπάρξει διαβούλευση με την επόμενη δημοτική αρχή, τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του επόμενου δημοτικού συμβουλίου και κοινωνικούς φορείς.

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ξεκίνησε με την τοποθέτηση της κ. Ευαγγελίας Σχοιναράκη που έθεσε θέμα νομιμότητας της λήψης απόφασης για τα δημοτικά τέλη που ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός υποστήριξε πως δεν υφίσταται.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν ο κ Ευριπίδης Κουκιαδάκης που υποστήριξε πως όπως το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να δεσμεύσει την επόμενη δημοτική αρχή με μειώσεις δημοτικών τελών έτσι δεν πρέπει να λάβει απόφαση και για αυξήσεις.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Βρύσαλης τάχθηκε κατά των αυξήσεων ενώ ο κ. Ηλίας Λυγερός, που κατέθεσε και εναλλακτική πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών στο πλαίσιο του πληθωρισμού, υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει μία συνεννόηση με την επόμενη δημοτική αρχή για το αν θέλει να λάβει απόφαση το σημερινό δημοτικό συμβούλιο ή το επόμενο, με το δεδομένο πως αν δεν ληφθεί απόφαση μέχρι 31-12 θα υπάρξει καθυστέρηση στην παραγωγή δημοτικού έργου στην επόμενη δημοτική αρχή. Μάλιστα όπως είπε ιστορικά όποτε υπήρξε αλλαγή δημοτικής αρχής στο παρελθόν, η απελθούσα ήταν αυτή που ψήφιζε προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο κ. Γιάννης Κουράκης υποστηρίζοντας πως η αύξηση του 30% είναι μεγάλη όταν τα πάντα αυξάνονται. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και με τις παρατάξεις του επόμενου δημοτικού συμβουλίου ώστε αποφασιστεί τι πρέπει τελικά να γίνει.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά, τόνισε πως το πλέον άνετο θα ήταν για τη σημερινή δημοτική αρχή το θέμα να μην συζητηθεί και χαρακτήρισε σωστή την πρόταση του κ Λυγερού, προσθέτοντας πως αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα και σε μία συνάντηση. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Βασίλης Λαμπρινός η συνάντηση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει και ζήτησε να υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση όπως και έγινε.

Η αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης που πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση ήταν κατάμεστη από καταστηματάρχες αλλά και εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων που είναι αντίθετοι με τις αυξήσεις γενικότερα στα δημοτικά τέλη και τέλη κοινοχρήστων χώρων. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων ήθελαν παρά το ότι το θέμα δεν επρόκειτο τελικά να συζητηθεί να τοποθετηθούν, κάτι που δεν δέχτηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και προς στιγμή υπήρξε μία έντονη αντιπαράθεση.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα