Τη λύση στο γόρδιο δεσμό με το χρέος των 3.000.000 ευρώ που «κληρονόμησε» ο δήμος Μινώα Πεδιάδας βρήκε η δημοτική αρχή της περιοχής.

Το δυσβάσταχτο χρέος θα πληρωθεί σταδιακά μέσα από παρακρατήσεις των πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή De Facto της Τηλεόρασης Creta ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης η απάντηση είναι θετική.

«Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προτείνουμε την αποπληρωμή του χρέους μέσα από τη χρηματοδότηση του δήμου από τους ΚΑΠ. Ουσιαστικά θα παρακρατείται ποσοστό 5% από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους το οποίο θα πηγαίνει για την αποπληρωμή της οφειλής», τόνισε ο κ.Φραγκάκης.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανάψει το «πράσινο» φως ωστόσο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και του υπουργείου Οικονομικών. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδας καθώς ο δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου μέχρι να καταθέσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2020.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβουμε την προθεσμία. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αφορούσε σε χρέη από το παρελθόν. Με αυτό το χρέος και χωρίς διακανονισμό δεν μπορούσαμε να καταθέσουμε προϋπολογισμό. Με την πρότασή μας η αποπληρωμή θα γίνει σταδιακά και δεν θα υπάρξει ζήτημα επιτήρησης του δήμου», τόνισε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας.

Σωτήρης Μεταξάς