Αποκλειστικό – CRETA: «Παγώνει» η εγκύκλιος για κατάργηση της πενθήμερης εργασίας στην εστίαση

Παίρνει πίσω την εγκύκλιο με την οποία καταργούσε την πενθήμερη εργασία στην εστίαση, το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Ηρακλείου Μιχάλης Ριζικιανάκης μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής το υπουργείο αποφάσισε να πάρει πίσω την εγκύκλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο του επισιτισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Ριζικιανάκης η συλλογική σύμβαση εργασίας θα τεθεί ξανά προς συζήτηση ώστε να καθοριστεί το θέμα του ωραρίου.

«Το υπουργείο το μόνο που μπορεί αν κάνει είναι να εφαρμόσει την σύμβαση, η οποία είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων δύο πλευρών, εργαζομένων και εργοδοτών», σημείωσε ο κ. Ριζικιανάκης ο οποίος έκανε λόγω για «γκάφα ολκής» από το υπουργείο που «αυθαίρετα» εισήγαγε την συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να τακτοποιηθεί το πλαίσιο εργασίας στον επισιτισμό. «Το 5νθημερο, οκτάωρο θα είναι και μια λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού», ανέφερε ο ίδιος και υποστήριξε πως και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας στον επισιτισμό-τουρισμό ήταν ένας από τους λόγους που εργαζόμενοι μετακινήθηκαν σε άλλους κλάδους με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον έλλειψη προσωπικού.

Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη δηλώνουν και οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης. Όπως τόνισε στην Τηλεόραση CRETA o Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης N. Ηρακλείου Νίκος Ρηγάκης πρέπει να «τακτοποιηθούν» οι συνθήκες εργασίας στον κλάδο και να διορθωθούν τα κακώς κείμενα τόσο από πλευράς εργοδοτών όσο και από πλευράς εργαζομένων ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα