Αποκάλυψη Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας στο CRETA: Ξεκινούν οι πληρωμές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Οικονομική «ένεση» για τις κρητικές επιχειρήσεις και τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης, με …όχημα το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ετοιμάζει η κυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα! Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης CRETA, και …έβγαλε σημαντικές ειδήσεις.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο λειτούργησε τα τελευταία δύο χρόνια, ιδίως για την Κρήτη ως μία ένεση ρευστότητας. Ωστόσο, το ειδικό μέτρο το οποίο θεσπίζουμε άμεσα και θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1-1-2022 θα αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους με απευθείας ωφέλεια στην προμήθεια των ζωοτροφών» είπε. «Οι διεθνείς αυξήσεις των τιμών και η ιδιαιτερότητα στην Κρήτη αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση» συνέχισε ο ίδιος, λέγοντας πως η εν λόγω παρέμβαση είναι «μέρος της απάντησης», «που προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα αλλά ανακουφίζει -έως του ποσού των 8 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο νέος μηχανισμός που θεσπίζεται, καθότι ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση, καθορίζεται από τη διαθεσιμότητα των δημοσιονομικών πόρων, απ’ την οποία εξάλλου θα εξαρτηθεί αν «θα διαθέσουμε ακόμα περισσότερα».

Επί τη ευκαιρία, ο κ. Κουτουλάκης αντιλαμβανόμενος την πολύ πιεστική οικονομική συγκυρία έκανε γνωστό κάτι που αφορά «και τις λοιπές επιχειρήσεις που ήδη απολαμβάνουν την δυνατότητα να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του μεταφορικού ισοδύναμου». Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «Θα ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών για κρητικές επιχειρήσεις, για όλες τις επιχειρήσεις τις νησιωτικές. Διατίθενται η πληρωμή του πρώτου εξαμήνου του 2021, ενεργοποιείται και θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων με μία μικρή καθυστέρηση για την οποία προσπαθούμε να μειώσουμε τους χρόνους. Αλλά σε κάθε περίπτωση, 1.400 κρητικές επιχειρήσεις θα λάβουν περί τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, θεωρώντας ότι είναι κι αυτό ένα μέτρο ενίσχυσης προφανώς από αυτό το οποίο δικαιούνται». Η εκκίνηση των πληρωμών θα γίνει τη Μεγαλοβδομάδα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα