Δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη γενικευμένη χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας ο  Καθηγητής γενετικής και Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας , Τεχνολογίας, Καινοτομίας Μανόλης Δερμιτζάκης. Αφορμή, όπως αποκάλυψε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ήταν πρόσφατη επίσκεψη του στο υπουργείο Υγείας.

«Όταν υπάρχουν συστάσεις το παράδειγμα των συστάσεων πρέπει να το δείνουν αυτοί που κάνουν τις συστάσεις. Πάνω σε αυτό πρέπει να εξάρω την συμπεριφορά του κ. Τσιόδρα που σε δημόσιες συναντήσεις του ακόμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας φοράει την μάσκα. Πρόσφατα σε επίσκεψη μας στο υπουργείο Υγείας οι μόνοι που φορούσαμε μάσκα ήμασταν εγώ και ο κ. Τσιόδρας. Το παράδειγμα πρέπει να το δίνουμε σε ανώτατο επίπεδο για να καταλάβει ο κόσμος πως τα πράγματα είναι σοβαρά και να ακολουθήσει το παράδειγμα που του δίνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μ. Δερμιτζάκης.

«Το πρώτο παράδειγμα θα πρέπει να το δίνουν τα κυβερνητικά στελέχη και οι πολιτικοί γενικότερα. Υπάρχει μία χαλάρωση σε όλα τα επίπεδα που δεν είναι καλό παράδειγμα προς τον κόσμο. Αν θέλουμε να επιβάλουμε μέτρα θα πρέπει να τα επιβάλουμε πρώτα στον εαυτό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Μανόλης Δερμιτζάκης μιλώντας στον Περιφερεικό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA μην κρύβοντας την ενόχληση του για την κατάσταση που αντίκρισε από την επίσκεψη του στο υπουργείο Υγείας.