test

Αποχαιρετούν τον πρώην Υπουργό Νίκο Σκουλά

Πρέπει να διαβάσετε

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του πρώην Υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, με καταγωγή από τα Ανώγεια, Νίκου Σκουλά, σε ηλικία 88 ετών.

Στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά, η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά δήλωσε:

“Ήταν ένας δάσκαλος για όλους ο Νίκος Σκουλάς. Ένας άνθρωπος σπουδαίος, ηθικός και ακέραιος που “έβλεπε” μπροστά! Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, έβαλε τη σφραγίδα του στην διαμόρφωση πολιτικής για τον Τουρισμό στην Ελλάδα αλλά και ανέπτυξε σημαντική πολιτική δράση, αφήνοντας σε όλους μας μια μεγάλη παρακαταθήκη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.”

Για ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, κάνει λόγο ο Βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος, Φραγκίσκος Παρασύρης:

“Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, έκλεισε, σήμερα, με το θάνατο του π. Υπουργού Νίκου Σκουλά. Συμπορεύτηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ως Υπουργός Τουρισμού συνέβαλε σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης και της Ελλάδας. Στην οικογένεια, τους συντρόφους και τους φίλους του εκφράζω θερμά συλλυπητήρια.”

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά αναφέρει:

«Προσωπικότητα μοναδική, άνθρωπος οραματικός, τολμηρός και συνεπής. Ο Νίκος Σκουλάς αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Τα Ανώγεια η γενέτειρά του, το Ηράκλειο και η Κρήτη, τον αποχαιρετούν με το σεβασμό που του αξίζει. Ως κορυφαίος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Τουρισμού, ως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και ως Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας, κατάφερε να διακριθεί για το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την επιμονή για προσφορά. Προσωπικά, τον ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές και την εμπιστοσύνη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη».

“Το ηθικό του υπόβαθρο και το προσωπικό του κύρος, τον ανέδειξαν σε ξεχωριστή και από όλους σεβαστή μορφή του δημοκρατικού χώρου” αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, Γιάννης Κουράκης.

“Με μεγάλη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Υπουργού στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκου Εμμ. Σκουλά. Άνθρωπος γενναίος αλλά και σεμνός, πορεύτηκε πάντα ανυποχώρητος και ασυμβίβαστος, στον δύσβατο δρόμο των δημοκρατικών αγώνων. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ, στάθηκε με δυναμισμό στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, ενισχύοντας το φρόνημα όσων αγωνίζονταν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στους αγώνες για την πρόοδο της πατρίδας. Το ηθικό του υπόβαθρο και το προσωπικό του κύρος, τον ανέδειξαν σε ξεχωριστή και από όλους σεβαστή μορφή του δημοκρατικού χώρου. Ο Νίκος Σκουλάς αγαπούσε με πάθος την Κρήτη και διατηρούσε μέσα στην καρδιά του τις κρητικές παραδόσεις. Γι΄αυτό και όλοι εμείς, αντιλαμβανόμαστε πλήρως το μέγεθος της απώλειας του και συμμετέχουμε ολόψυχα στο βαρύ πένθος για τον χαμό του. Στους οικείους του απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.”

Τον “προσωπικό του φίλο” αποχαιρετά ο υποψήφιος Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης:

“Ένας προσωπικός φίλος, ένας γνήσιος άνθρωπος της Πολιτικής και του Τουρισμού, μα πάνω απ΄όλα μια πολυσχιδής προσωπικότητα, «έφυγε» από κοντά μας. Η σχέση μας όλα αυτά τα χρόνια, η οποία ήταν ειλικρινής και ουσιώδης, με έκανε να διαπιστώσω προσωπικά, το ανήσυχο και επαναστατικό πνεύμα του, τη διάθεση του πάντα για προσφορά και τον αγώνα του για το συνάνθρωπο, τόσο από τη θέση του Υπουργού Τουρισμού που διετέλεσε, όσο και από τις άλλες θέσεις ευθύνης τις οποίες κατείχε. Πραγματικά μια μεγάλη απώλεια, που αφήνει πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους.»

“Ο Νίκος Σκουλάς θα αποτελεί παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και στους μελλοντικούς καιρούς” αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λάμπρινός.

“Ο Νίκος Σκουλάς ολοκλήρωσε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς. Σε χρόνια δύσκολα για την Ελλάδα, για την Κρήτη, το γενέθλιο τόπο του, κατόρθωσε να σπουδάσει, και να προχωρήσει επαγγελματικά, στον τομέα τού Τουρισμού και της Διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών. Το δημοκρατικό του φρόνημα, καθόρισε την στάση του στα χρόνια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, ενόσω ακόμη βρισκόταν στον Καναδά. Στην Μεταπολίτευση, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, θα αναλάβει κυβερνητικές θέσεις ευθύνης – με  κορυφαίες:  του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας (1988-1989), και του υπουργού Τουρισμού (1989). Άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα και ξεχωριστό ήθος,  ο Νίκος Σκουλάς θα αποτελεί παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και στους μελλοντικούς καιρούς. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.”

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά εκφράζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Στ.Αρναουτάκη, Γιώργος Αλεξάκης.

“Ευτυχείς που τον είχαμε ανάμεσά μας και σε θέσεις ευθύνης, περίλυποι που τον χάσαμε.
Ο θάνατος του Νίκου Σκουλά αφήνει ένα μεγάλο κενό. Ήταν όμως μια προσωπικότητα σπουδαία, ένας μεγάλος δάσκαλος, ευπατρίδης, διορατικός και ακέραιος. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.”

Περήφανη η Κρήτη, η πατρίδα σου τα Ανώγεια κι όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε. Καλό ταξίδι στο φως” λέει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας:

«Υπηρέτησε τη Δημοκρατία και την Ελλάδα που τόσο αγαπούσε. Πάνω από όλα άνθρωπος ευγενής, οραματικός και ενεργός πολίτης. Αυτός ήταν ο Νίκος Σκουλάς. Πρωτοστάτησε ως ιδρυτικό στέλεχος και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Έβαλε εμβληματικά  τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη του Τουρισμού. Λίγοι έχουν την τιμή να αποτελούν ενεργό μέρος της εθνικής μας ιστορίας. Νίκο Σκουλά, το κενό που αφήνει η απώλειά σου δεν αναπληρώνεται.  Είναι πλούτος το ήθος, η αξιοπρέπεια και το αποτύπωμα που μας αφήνεις. Περήφανη η Κρήτη, η πατρίδα σου τα Ανώγεια κι όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε. Καλό ταξίδι στο φως…»

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σκουλά.

«Ο Νίκος Σκουλάς υπήρξε λαμπρό παράδειγμα για την Ελλάδα, και αφήνει το δικό του μοναδικό αποτύπωμα τόσο στην πολιτική όσο και στην επιχειρηματική ζωή της χώρας. Παράδειγμα όχι μόνο για τη μαχητικότητά του, τη διορατικότητά του, την αποτελεσματικότητά του, τους προσωπικούς του αγώνες. Αλλά κυρίως παράδειγμα για την απλότητα του χαρακτήρα του, την έμφυτη ευγένεια που τον συνόδευε ως το τέλος. Ο Νίκος Σκουλάς από όποια θέση ευθύνης και αν βρέθηκε, δεν ξέχασε την καταγωγή του. Έμεινε πάντα ταπεινός και δίπλα στους ανθρώπους. Για την οικογένειά μας είναι επίσης μεγάλη απώλεια, καθώς μας συνδέουν δεσμοί αίματος. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους.»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μ. Φραγκάκη:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Νίκου Σκουλά με τον οποίο είχα την τύχη να συναναστραφώ, αναγνωρίζοντας τα σπουδαία προτερήματα της πολυσχιδούς προσωπικότητας του.

Άφησε σε όλους μας μια μεγάλη παρακαταθήκη. Διακρίθηκε για την ηθική, την ευγένεια, τις γνώσεις, την ουσιαστική προσφορά του στον τόπο, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο.

Από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, κατάφερε να διακριθεί αποτελώντας για όλους εμάς πρότυπο ήθους και ακεραιότητας. Πέρα από την σπουδαία πολιτική του διαδρομή, είχε ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα και υπήρξε πολύ διορατικός καταφέρνοντας να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στον Τουρισμό. Είμαι τυχερός που τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του. Η απώλεια του με λυπεί πολύ και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη».

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος:

«Η Κρήτη αποχαιρετά έναν άνθρωπο με ισχυρή προσωπικότητα και ξεχωριστό ήθος. Ο Νίκος Σκουλάς αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Ήταν ένας άνθρωπος διορατικός και η παρακαταθήκη που αφήνει η πολιτική του διαδρομή είναι σημαντική. Συνετέλεσε, από θέσεις ευθύνης, ώστε να διαμορφωθούν αναπτυξιακές πολιτικές στον τουρισμό. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα