Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
19.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Από την Κρήτη η απάντηση Ανδρουλάκη στο μπαράζ παραιτήσεων με φόντο το Predator

Πρέπει να διαβάσετε

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό αναμένεται να κάνει με δήλωσή του από την Κρήτη, όπου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραχωρήσει δηλώσεις στις 5 το απόγευμα και αναμένεται να ζητήσει από το πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, μετά και τις ραγδαίες εξελίξεις με τις παραιτήσεις τόσο του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ.

Άλλωστε τόσο ο ίδιος ο κ. Ανδουλάκης όσο και στελέχη του κόμματος επί μέρες τώρα κάνουν λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης από την κυβέρνηση κάτι που όπως φαίνεται θα επαναλάβει στις δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως δεν αποκλείεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους τόνους.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ είναι και η ανάρτηση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη ο αναφέρει: «Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες».

Ο αντιπρόεδρος της βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τονίζει με ανάρτησή του:

«Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό. Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών».

Νωρίτερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, σημείωσαν πως «δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη» και προσέθεσαν: «Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως στη νοσηρή αυτή υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και της δράσης του Predator στην Ελλάδα , που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα