Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Creta24 με την Ρένα Παπαδάκη να είναι το πρόσωπο από το χώρο των media που θα ενισχύσει τη Δύναμη Πολιτών στις προσεχείς εκλογές.

Στη σχετική ανακοίνωση από την παράταξη Λαμπρινού αναφέρεται:

«O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός καλωσορίζει την Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη στην «Δύναμη Πολιτών».

Η διαδρομή της Ρένας Παπαδάκη – Σκαλίδη  στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ξεκίνησε το 1989, όταν πέτυχε σε διαγωνισμό για προσλήψεις ραδιοφωνικών παραγωγών, στα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

Εργάστηκε στην ΕΡΑ Ηρακλείου, με καθημερινή παρουσία στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας επί 24 χρόνια εκπομπές με συνεντεύξεις, πολιτιστικά, κοινωνικά και επιστημονικά θέματα, σε μια προσπάθεια να προβληθεί ό,τι πιο γόνιμο και σημαντικό διαθέτει η Κρήτη και η Ελλάδα.

Από το 2011 ανέλαβε και τη Διεύθυνση της ΕΡΑ Ηρακλείου, περίοδο κατά την οποία αναπτυχθήκαν ουσιαστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις και διοργανώθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου σημαντικές πολιτιστικές, κοινωνικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, με μεγάλη απήχηση.

Από το 2014 έως σήμερα, έχει την επιμέλεια και παρουσιάζει την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή «Στάσεις ζωής», στην τηλεόραση CRETA, στην οποία δίνει βήμα σε κορυφαίες προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης, του πολιτισμού και της επιστήμης, αρκετές από αυτές διεθνούς ακτινοβολίας, που διακρίνονται για το σημαντικό τους έργο, με στόχο την προβολή του δημιουργικού δυναμικού και των επιτευγμάτων της τοπικής και ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας.

Έχει συμμετάσχει ως βασική ομιλήτρια και έχει συντονίσει μεγάλο αριθμό πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στην πόλη του Ηρακλείου και γύρω από αυτήν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, τον Σύλλογο «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» και άλλους φορείς.

Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με περιοδικά, έχει διδάξει σε σχολεία και ωδεία και είναι μέλος συλλόγων με κοινωνική προσφορά.

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, ζει και έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

Είναι παντρεμένη με τον Μανόλη Σκαλίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχει δύο παιδιά : τον Γιάννη, Ειδικευόμενο Γιατρό και την Άσπα, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Υπολογιστών, του Ε.Μ.Π.

Αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βασίλη Λαμπρινού να είναι υποψήφια στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με τη «Δύναμη Πολιτών», από εκτίμηση στο πρόσωπό του και για να βοηθήσει στο έργο που συντελείται με στόχο ένα πιο σύγχρονο και ελκυστικό Ηράκλειο».

Η Ρένα Παπαδάκη μετά τη συνάντησή της με τον Δήμαρχο δήλωσε για την νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της:

«Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού να είμαι υποψήφια στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με τη «Δύναμη Πολιτών», από εκτίμηση στο πρόσωπό του και για να βοηθήσω στο έργο που συντελείται με στόχο ένα πιο σύγχρονο και ελκυστικό Ηράκλειο.

Η πόλη είναι κυρίως οι άνθρωποί της. Ολόκληρος ο Δήμος κι αυτή η ξεχωριστή πόλη διαθέτουν πολύ ικανό ανθρώπινο δυναμικό, σε όλους τους τομείς . Με τη συνεργασία όλων, μπορεί να αναδειχτεί το Ηράκλειο σε πόλη του πολιτισμού, της δημιουργίας, της αξιοπρέπειας, της ποιότητας. Έχω την πίστη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.»