Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Μεσσηνίας από το ξαφνικό θάνατο του διευθυντή της Κλινικής Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, πνευμονολόγου Νίκου Γραμματικόπουλου, τον οποίο πρόδωσε η καρδιά του.

Ο 54χρονος γιατρός είχε πάει προχθές το απόγευμα για κυνήγι στην περιοχή της Καζάρμας. Όμως, η οικογένειά του ανησύχησε όταν νύχτωσε και δεν επέστρεψε και έτσι ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ξεκίνησαν, λοιπόν, έρευνες και το πρωί το αυτοκίνητό του εντοπίσθηκε στην περιοχή της Καζάρμας. Λίγη ώρα αργότερα, δυστυχώς, εντοπίσθηκε και ο άτυχος 54χρονος.

Παρότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη για εγκληματική ενέργεια, κλήθηκε στο σημείο ο ιατροδικαστής Ιωάννης Δούζης, ενώ διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία έδειξε ότι ο θάνατος του γιατρού οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή.

Θρήνος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Η είδηση του θανάτου του ιατρού σόκαρε όσους εργάζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Με δάκρυα στα μάτια η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, ανέφερε ότι είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη και σκληρή μέρα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως και όλους τους συνεργάτες του Νίκου Γραμματικόπουλου, ο οποίος χάθηκε τόσο αδόκητα, αναφέρει το tharrosnews.gr.

Η απώλεια, σημείωσε, είναι πολύ μεγάλη, η απώλεια πρώτα απ’ όλα για τον άνθρωπο, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο Γραμματικόπουλος πρώτα απ’ όλα ήταν άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης, άνθρωπος της προσφοράς, άνθρωπος της κοινωνίας, άνθρωπος με αγάπη και ενδιαφέρον για όλους τους ανθρώπους».

Η κα Αλειφέρη επισήμανε ότι το ίδιο μεγάλη είναι η απώλεια από την ιδιότητά του ως γιατρού, αφού έσωσε χιλιάδες ανθρώπους, ιδιαίτερα την εποχή του Covid, με αυταπάρνηση και προσωπικές θυσίες, ξεπερνώντας τα όρια του τυπικού που όφειλε ως γιατρός να προσφέρει.

Το κενό για το νοσοκομείο, σχολίασε, είναι πλέον μεγάλο, πρωτίστως για την οικογένειά του αλλά και όλη την κοινωνία.

Κλείνοντας η κα Αλειφέρη δήλωσε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δε θα τον ξεχάσουν για όλα όσα έζησαν μαζί στην καθημερινότητα, αλλά και για τον τρόπο που συνεργαζόταν με όλους.

Με τη σειρά του ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, δήλωσε ότι ο Νίκος Γραμματικόπουλος στην εποχή του Covid-19 έδειξε τι πραγματικά ήταν, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αντιληφθεί το μεγαλείο του εκλιπόντος.

Όπως πρόσθεσε, ο Νίκος Γραμματικόπουλος ήταν αυτός που πρόθυμα ανταποκρίθηκε και «έπεσε» στη μάχη κατά του κορωνοϊού από την αρχή.

Δήλωσε, δε, ότι αν κάποιος απ’ όλους τους γιατρούς, όχι μόνο του νοσοκομείου, αλλά όλης της χώρας, αξίζει χειροκρότημα, δεν είναι ο ίδιος και οι υπόλοιποι γιατροί, αφού είναι στα μετόπισθεν, αλλά ο Νίκος Γραμματικόπουλος, που έπεσε μπροστά.

Μιλώντας χαρακτηριστικά για τη δύναμη του Νίκου Γραμματικόπουλου, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι σε κρίσιμες στιγμές έλεγε σε άλλους γιατρούς να πάνε να εξετάσουν κάποιον ασθενή και κάποιοι δυσκολεύονταν επειδή φοβούνταν, με τον ίδιο να πηγαίνει. Άρα, κατά τον κ. Αποστολόπουλο, ο εκλιπών είναι ο μόνος που αξίζει το χειροκρότημα.

Πηγή: cnn.gr