«Από τις αρχές Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι να πιστοποιήσουμε τις επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες take away (αρτοποιεία, καφέ, φούρνοι κ.α.) που θα ενδιαφερθούν να υιοθετήσουν τη νέα μας δράση του Κρητικού Δεκατιανού» ανέφερε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και την Ελένη Βακεθιανάκη ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρος Τζεδάκης.

Η φιλοσοφία του σήματος, τόνισε, στηρίζεται σε εξήντα προτεινόμενες συνταγές, βασισμένες στις παραδοσιακές αξίες και τα προϊόντα της Κρήτης. «Ένα θρεπτικό και υγιεινό δεκατιανό, με ποικιλία γεύσεων, όπως σάντουιτς, σαλάτες, παραδοσιακές πίτες που θα μπορεί ο καταναλωτής να προμηθεύεται από το πρωί μαζί με τον καφέ ή το ρόφημά του», επισήμανε ο κ. Τζεδάκης.

Ήδη η Αγροδιατροφική, σε συνεργασία με τον σεφ Λευτέρη Σουλτάτο έχει δημιουργήσει και προτείνει συνταγές, από τις οποίες μπορούν να διαλέξουν όσοι κάνουν χρήση του σήματος ενώ δεν αποκλείονται και οι δικές τους προτάσεις αρκεί τα προϊόντα να είναι κρητικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τζεδάκη «οι πάνω από εκατόν πενήντα επιχειρήσεις-μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, έχουν κάνει πολύ σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια παράγοντας τυποποιημένα και πιστοποιημένα προϊόντα, τα οποία με ασφάλεια μπορούν να εντάξουν τα καταστήματα take away στο μενού τους».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι μέσα από το «Κρητικό Δεκατιανό» θα καταβληθεί προσπάθεια ανάδειξης της μοναδικής γεύσης των τοπικών προϊόντων, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, ενώ ταυτόχρονα θα προβληθούν και τα οφέλη που έχουν στην ανθρώπινη υγεία.

«Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη δράση έχουμε ορίσει, για αρχή, έναν ρεαλιστικό στόχο. Το 30% των κωδικών που διαθέτουν να είναι από κρητικά προϊόντα με προοπτική αυτό το ποσοστό να αυξηθεί έως και 100%» πρόσθεσε ο κ. Τζεδάκης.