Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Απίστευτη ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα ψεύδεται για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Πρέπει να διαβάσετε

Νέα πρόκληση με πρωτοφανή ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ, που μιλά για «μη ρεαλιστικές δηλώσεις» της Ελλάδας για τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ επαναφέρει τη συζήτηση για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνει την έκταση του τουρκικού αναθεωρητισμού και το σημείο στο οποίο έχει φτάσει πλέον η εκστρατεία των fake news στη γείτονα.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για την Μικρασιατική Καταστροφή και ότι ήταν αυτή που έχει προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ξεκινά κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες» από τις ελληνικές αρχές για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ο ελληνικός στρατός διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ανατολία»

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της “εισβολής” στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα» συνεχίζει η προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιχειρεί να κάνει για άλλη μια φορά επιλεκτική ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία πολλάκις έχει διαστρεβλώσει, επικαλούμενο το άρθρο 59 στο οποίο αναφέρεται, σύμφωνα με την Άγκυρα, ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πράξεις του ελληνικού στρατού στην Ανατολία αντίθετα με το Πολεμικό Δίκαιο» κάνοντας λόγο για μαζικές δολοφονίες και καταστροφές στην Ανατολία.

«Όργιο» διαστρέβλωσης: «Η Ελλάδα δέχθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»

«Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημιώσεις» υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Νέα fake news για το μεταναστευτικό

Κάνοντας, μάλιστα, για άλλη μια φορά το «άσπρο-μαύρο» το τουρκικό ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τους συνεχώς διαψευόμενους ισχυρισμούς της Άγκυρας για το μεταναστευτικό αναφέροντας ότι «όλος ο κόσμος παρακολουθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει μαθήματα από την Ιστορία και συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις βάρβαρες πράξεις της, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και παιδιά, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθάνουν».

Και για όσους αμφιβάλουν για τον παραλογισμό της Τουρκίας όπως αυτή διατυπώνεται στην ανακοίνωση της Παρασκευής αυτή καταλήγει: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα με ψέματα, τα μαύρα σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και να σταματήσει να υποδαυλίζει το μίσος μέσα από παραποίηση των γεγονότων».

Μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία ασχολείται με τη χώρα μας σήμερα, αλλά η δεύτερη, καθώς νωρίτερα προσέφερε στήριξη στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, για όσα είπε χθες στην τουρκική τηλεόραση περί ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα