Απάτες στο Ηράκλειο: Στη «φάκα» της αστυνομίας εισπράκτορας και οδηγός – Αναζητούνται οι τηλεφωνητές

Η διαδικασία της προανάκρισης συνεχίζεται

Pixabay
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Στην εξιχνίαση υποθέσεων τηλεφωνικής απάτης με πρόσχημα τους «υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ» και τους «λογιστές», προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του CRETA24, έχουν συλληφθεί δύο άνδρες 21 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν τον ρόλο του «εισπράκτορα» και του οδηγού και μέσα σε διάστημα περίπου 10 ημερών, από 19 έως 28 Αυγούστου, διέπραξαν 9 τετελεσμένες και 30 απόπειρες τηλεφωνικών απατών, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ περίπου και κοσμήματα αξίας 38.000 ευρώ από τα θύματά τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τρία άτομα, ενώ αναζητούνται οι δράστες που είχαν τον ρόλο του τηλεφωνητή.

Η διαδικασία της προανάκρισης συνεχίζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Η μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου είχε σαν αποτέλεσμα την εξιχνίαση εννέα (9) περιπτώσεων τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν πέντε (5) ημεδαποί (τέσσερις άντρες και γυναίκα) ηλικίας από 21 έως 33 ετών εκ των οποίων συνελήφθησαν 21χρονος και 23χρονος, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής ομάδας και απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές και κατά περίπτωση παραβάσεις Νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 19.08.2026 έως και 28.08.2026 άγνωστοι δράστες τηλεφωνούσαν, σε τυχαίες σταθερές και κινητές τηλεφωνικές συνδέσεις κατοίκων της περιοχής Ηρακλείου και Χερσονήσου, προσποιούμενοι είτε τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ είτε τον λογιστή, πείθοντας τους παθόντες είτε να παραδώσουν απευθείας είτε να τοποθετήσουν κοσμήματα και χρήματα σε εξωτερικό ανεπιτήρητο σημείο της οικίας τους. Στη συνέχεια τα αφαιρούσαν οι ανωτέρω δράστες, οι οποίοι είχαν το ρόλο εισπράκτορα ή οδηγού δραστικού οχήματος, μεταβαίνοντας στα εν λόγω σημεία με οχήματα ένα εκ των οποίων ιδιοκτησίας του 33χρονου.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να αποσπάσουν σε εννέα (9) περιπτώσεις, συνολικά το χρηματικό ποσό των -21.450- ευρώ και κοσμήματα αξίας τουλάχιστον -38.000- ευρώ, ενώ εξακριβώθηκαν ακόμα τριάντα (30) απόπειρες εξαπάτησης.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκαν βραδινές ώρες της 28.08.2026 ο 21χρονος με τον 23χρονο να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. όχημα και συνελήφθησαν. Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία που διέμεναν από κοινού σε περιοχή του Δήμου Φαιστού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου για την ταυτοποίηση των αγνώστων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής δραστηριότητας της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας.”.

 

Προηγούμενο

Χανιά: Φωτιά σε φορτηγό μέσα σε πλοίο

Επόμενο

Λ. Αυγενάκης: Θεσμική θωράκιση και ασφαλιστική κάλυψη για τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

“Αν χρειαστεί θα φέρουμε τα πρόβατα στον ΒΟΑΚ” – Πότε κλείνει οριστικά ο δρόμος στο Ηράκλειο, τι θα γίνει με την κυκλοφορία

Διαμαρτυρία αλλά και καθήκον για αγρότες και κτηνοτρόφους στο Ηράκλειο, καθώς διανυκτέρευσαν στο μπλόκο όμως νωρίτερα το πρωί…