Διευρύνθηκε το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού για τα rapid test  στα δύο σταθερά σημεία του Ηρακλείου. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο συντονιστής κινητής μονάδας ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Μαματζάκης, ανέφερε ότι στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, οι δειγματοληψίες ξεκινούν από τις 09.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, ενώ στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

«Η κατάσταση είναι ζοφερή. Το πρόβλημα με τα rapid tests είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί πολύ απλά», σχολίασε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι, «αν εμβολιαστούν όλοι, δε θα έχουν το μαρτύριο της «ουράς», να έρχονται εδώ και να περιμένουν δύο φορές την εβδομάδα».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαματζάκης, πολλοί είναι οι πολίτες που εκνευρίζονται και μιλάνε περίεργα στους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ. Μάλιστα, όπως τόνισε, έχουν αναγκαστεί να καλέσουν πολλάκις την αστυνομία, προκειμένου να μπορέσουν να σταματήσουν τις δειγματοληψίες. «Οι χρόνοι είναι συγκεκριμένοι. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες», διευκρίνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Μαματζάκης υπενθύμισε ότι πλέον δεν στέλνονται sms με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας. «Πρέπει να μπουν οι πολίτες στο gov.gr και με τους κωδικούς του Taxisnet και το ΑΜΚΑ, να τυπώσουν τη σχετική βεβαίωση. Στους ανήλικους δίνουμε βεβαίωση ενυπόγραφη εμείς, ενώ στους ενήλικους που δεν έχουν Taxisnet δίνουμε ένα email στο οποίο στέλνετε εντός ολίγων ωρών το αποτέλεσμα. Προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων εύκολη».

Κλείνοντας, ο κ. Μαματζάκης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται πάνω από 1.300 rapid test σε καθημερινή βάση, ενώ όπως πρόσθεσε, το «έργο» του ΕΟΔΥ δε σταματά μονάχα στις δειγματοληψίες. «Κάνουμε άλλη μια δουλεία, η οποία είναι η ιχνηλατήσεις. Κατόπιν συνεννόησης παρακολουθούμε κατ’ οίκον περιστατικά και κάνουμε ελέγχους σε άτομα που είναι ήδη σε καραντίνα».