«Συνεχίζει και προκαλεί η δημοτική αρχή, με την προσπάθεια της να δικαιολογηθεί για τους απαράδεκτους όρους σύμβασης για πρόσληψη εργαζομένων, συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη για δουλειά. Αντί να πάρει πίσω τους κατάπτυστους όρους της σύμβασης, επικαλείται τους αντιλαϊκούς νόμους που έχει αποδεχτεί ως δημοτική αρχή (έλλειψη μόνιμου προσωπικού, το ότι δεν δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού οι συμβασιούχοι και το ότι σε μια σειρά άλλους δήμους εφαρμόστηκαν αντίστοιχοι όροι)!

Είναι υποκρισία η δημοτική αρχή να επικαλείται την προστασία και την απουσία μόνιμων υπάλληλων που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας. Αν ενδιαφέρονταν για τους εργαζόμενους, θα διεκδικούσε να παρέμεναν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι που απέλυσε, θα διεκδικούσε να στελεχωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό! Αν ήθελε, θα διεκδικούσε να είχαν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα οι συμβασιούχοι. Είναι υποκρισία να αναγορεύεται σε προστάτη των ευπαθών ομάδων, όταν δεν παίρνει μέτρα προστασίας εργαζομένων και οφελούμενων σε κρίσιμες προνοιακές και κοινωνικές μονάδες!

Η επίκληση της εφαρμογής τέτοιων απαραδέκτων όρων και σε άλλους δήμους, όπου οι δημοτικές αρχές συγκροτούνται από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι ΠΕΔ και ΚΕΔΕ είναι απέναντι στους εργαζόμενους. Ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι εχθρικές στους εργαζόμενους, ως κομμάτι του κράτους, συμβάλλοντας ο καθένας στο κτύπημα των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί του εργαζομένους του δήμου να σηκώσουν ανάστημα, να βγάλουν συμπεράσματα για τον ρόλο του Δήμου ως όχημα εργασιακών ανατροπών, να οργανώσουν την πάλη τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει, έστω και τώρα, είναι να πάρει η δημοτική αρχή πίσω αυτούς τους κατάπτυστους όρους όπως έχουμε ήδη ζητήσει.

Σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες».