«Με τη χρήση μάσκας μπορούμε να αποφύγουμε ένα δεύτερο γενικό lockdown» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Κατερίνα Αντωνίου, η οποία μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην επιδημιολογική εικόνα της Κρήτης.

Όπως είπε η κα. Αντωνίου, η Ελλάδα, παρά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης ενώ, σύμφωνα με την ίδια, δε θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα νέο γενικό lockdown καθώς αυτό θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και θα ήταν άδικο για περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, που έχουν καλή επιδημιολογική εικόνα.

«Στην Κρήτη τα πάμε πολύ καλά και έχουμε τη δυνατότητα να τα πάμε καλύτερα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε νέο lockdown, οι πληρότητες στις ΜΕΘ ακόμα είναι χαμηλές. Με μικρά τοπικά lockdown μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά η κα. Αντωνίου.

Όπως είπε, στην Κρήτη θα ήταν κρίμα να εφαρμοστεί lockdown καθώς είναι ελάχιστοι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του νησιού. Μάλιστα η ίδια χαρακτήρισε την Κρήτη ως το καλό παράδειγμα όσον αφορά στην επιδημιολογική της εικόνα.

«Τα κρούσματα στην Κρήτη αυξήθηκαν από τις κοινωνικές εκδηλώσεις όχι από τους τουρίστες», πρόσθεσε η κα. Αντωνίου.