Διευκρινίσεις σχετικά με τον κλάδο της εστίασης, έδωσε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης, Νίκος Ρηγάκης, αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που έγινε για το μέλλον του κλάδου.

«Δεν μας δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση, αναφορικά με το πότε θα ανοίξουμε. Εξακολουθεί να υπάρχει μια αγανάκτηση στον κλάδο μας. Πως γίνεται να ξέρουμε ότι 14 Μάϊου ανοίγει ο τουρισμός, ενώ για εμάς δεν ξέρουν τίποτα;», διερωτήθηκε ο κ. Ρηγάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκαν πολλά ερωτήματα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργίαδη. Ένα από αυτά, αφορούσε και τα χρήματα επανεκκίνησης που πρόκειται να δοθούν μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα. 

«Από τις 82.000 επιχειρήσεις, μόνο οι 33.000 θα μπορούν να εισπράξουν αυτό το βοήθημα, αφού οι υπόλοιπες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, υπάρχουν και πολλές επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει ούτε την επιστρεπτέα προκαταβολή», ανέφερε ο κ. Ρηγάκης.

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, οι καταστηματάρχες δεν αντιτίθενται στο μέτρο της απόστασης από το ένα τραπέζι στο άλλο, αφού είναι κάτι που κατανοούν και δέχονται. Αντιθέτως, εκεί που διαφωνούν είναι στο μέτρο της πυκνότητας του χώρου, δηλαδή στο να μην επιτρέπεται η χρήση όλου του χώρου που διαθέτει ένας επιχειρηματίας.

«Παρόλο που επιμείναμε σε αυτό το ζήτημα, πάλι δεν πήραμε απάντηση, παρά μόνο ότι θα υπάρξουν ευνοϊκότερα μέτρα», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης.

Κλείνοντας, ο κ. Ρηγάκης ανέφερε ότι οι 5 στις 10 επιχειρήσεις δε θα καταφέρουν να ανοίξουν, εάν δεν δοθούν συγκεκριμένα κονδύλια από την κυβέρνηση. 

«Πρέπει να δοθεί άμεσα ενίσχυση στις επιχειρήσεις», τόνισε κλείνοντας ο κ. Ρηγάκης.