Αντιμέτωπη με τη λειψυδρία η Γαλλία – Έκκληση σε 2000 δήμους έκανε ο Μακρόν

Πρέπει να διαβάσετε

Τον κώδωνα του κινδύνου έναντι μιας ενδεχόμενης λειψυδρίας στη Γαλλία κατά το προσεχές καλοκαίρι, έκρουσε την Τετάρτη (30/3) ο Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας έκκληση σε δήμους της χώρας να λάβουν μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος ενημέρωσε πως για την αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού, θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ, σε περίπου 2000 δήμους και κοινότητες, που ενδέχεται το καλοκαίρι να αντιμετωπίσουν προβλήματα υδροδότησης.

Ο Μακρόν τόνισε ότι, θα πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ύδατος το καλοκαίρι, αντίστοιχο με αυτό που υπήρξε για την εξοικονόμηση ενέργειας τον χειμώνα. Ο στόχος είναι ως το 2030 να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης ύδατος στη Γαλλία κατά 10%.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την προσαρμογή των πυρηνικών σταθμών στην υπερθέρμανση του πλανήτη, επισημαίνοντας πως το 12% του νερού που καταναλώνεται στη Γαλλία προέρχεται από σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε την πρόθεσή του δημιουργήσει μια «προοδευτική τιμολόγηση» του νερού στη Γαλλία, που θα επιτρέψει στους μικρούς καταναλωτές να πληρώνουν λιγότερο το κυβικό μέτρο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα