Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
28.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αντιδράσεις και στην Κρήτη για την επικείμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Πρέπει να διαβάσετε

Την βαθιά λύπη τους για τη απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί εξέφρασαν με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Είναι μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του στο Creta24, στο πλαίσιο της επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες στο καθήκον πυροσβέστες, χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση» την κίνηση της Τουρκίας.

Παράλληλα δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ευαισθητοποίηση του ελληνικού λαού για το θέμα. «Πρέπει να προσέχουμε. Να τιμούμε όλοι την Αγία Σοφία και να μην φεύγουμε από τον αγώνα και την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε», ανέφερε.

Στ. Αρναουτάκης: Η απόφαση της Τουρκίας προσβάλλει το χριστιανικό φρόνημα

«Η απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της και το φρόνημα των Ορθοδόξων στην Κρήτη, την Ελλάδα καθώς και το χριστιανικό φρόνημα σε όλο τον κόσμο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια πράξη καταδικαστέα που δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα», συμπληρώνει ο κ. Αρναουτάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα