Με μια δήλωση που αν γίνει πράξη θα επιφέρει απίστευτα προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη σχετικά με την αναβάθμιση των ανισόπεδων κόμβων του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο (Μεσαράς, Φοινικιάς, Λ. Κνωσού, Κατσαμπά και Αεροδρομίου).

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε πως το ερώτημα που έθεσε προς το αρμόδιο Υπουργείο, είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως προς την αναγκαιότητα ανάδειξης σε θέματα βελτίωσης των πέντε κόμβων της πόλης του Ηρακλείου. «Όσοι μένουν στο Ηράκλειο, γνωρίζουν την αναγκαιότητα που υπάρχει. Από το ζήτημα αυτό, έλαβα ως απάντηση το εξής, ότι αντί να προτάξει και εκείνος και να συνεπικουρήσει στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των κόμβων, θεωρήθηκε επικίνδυνο όπως ανέφερε, η ιδιαιτερότητα ύπαρξης επτά ανισόπεδων κόμβων. Είναι ένα ζήτημα που θέλει μια παρέμβαση από την πολιτεία και όχι να μειωθεί ο αριθμός των κόμβων. Όμως δεν μπορείς να απομονώσεις καμία από αυτές τις συνδέσεις της πόλης. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο μας».

Όπως τόνισε ο κ. Μαμουλάκης, από τα λεγόμενα του Υπουργού οι μελέτες βρίσκονται εν πλήρη εξέλιξη ενώ και η δική του ομάδα έχει εντοπίσει από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ την συγκεκριμένη μελέτη. «Το επόμενο βήμα είναι να επανέλθω στη Βουλή ώστε να διευκρινίσουμε ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου και να απαντηθεί ποιος είναι ο σχεδιασμός για την βελτίωση των κόμβων. Επειδή είναι ένα ζήτημα που άπτεται του ΒΟΑΚ, έθεσα επί τάπητος κι άλλα θέματα όπως το τι θα συμβεί επιτέλους με την χρηματοδότηση και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα». 

Ερωτηθείς αν είναι ορατό το σενάριο, ένας από τους κόμβους να καταργηθεί ο κ. Μαμουλάκης επικαλέστηκε την ιδιότητα του ως πολιτικός μηχανικός και απάντησε πως είναι αδιανόητο και θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο το να καταργηθεί οποιοσδήποτε από αυτούς. «Παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της πόλης, άρα λοιπόν η αναγκαιότητα είναι αυτό που έθεσα ως ερώτημα. Πως θα αναπτυχθούν αυτοί οι κόμβοι, πως θα μπει επιτέλους ένας σωστός φωτισμός στους κόμβους αυτούς; Υπάρχουν πολλά σοβαρά ζητήματα, το κεντρικό όμως είναι ένα. Γρήγορα, τάχιστα να προχωρήσουν στους υφιστάμενους κόμβους, βελτιωτικές εργασίες».