Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών του προγράμματος Interreg Europe – CAPonLITTER με την συμμετοχή της Περιφέρειας

Πρέπει να διαβάσετε

Στην Fuerteventura της Ισπανίας συναντήθηκαν οι εταίροι του ευρωπαϊκού έργου «CAPonLITTER – Capitalizing good coastal practices and improving policies to prevent marine litte – Κεφαλαιοποιώντας καλές παράκτιες πρακτικές και βελτιώνοντας πολιτικές για τον μετριασμό των απορριμμάτων στη θάλασσα» 20 – 22 Ιουνίου, στα πλαίσια της ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Το τριήμερο, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο ECOAQUA του Πανεπιστημίου Λας Πάλμας και συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, είχε σκοπό την παρουσίαση των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε δήμους και επιχειρήσεις της χώρας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προώθηση της βιωσιμότητας των παραθαλάσσιων περιοχών.

Συμμετείχαν 5 ευρωπαϊκές χώρες Πορτογαλία, Κροατία, Βουλγαρία, Ελλάδα, και Ισπανία με διαφορετικούς εταίρους: Πανεπιστήμια, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ερευνητικά και εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν παραθαλάσσιους Δήμους και να παρακολουθήσουν από κοντά τις παράκτιες δράσεις και τα προγράμματα Clean Ocean, Blue Bag & Playa Pallet, παράλληλα ξεναγήθηκαν στο προστατευόμενο οικοσύστημα Saltmarsh of Jandia, στο ινστιτούτου Biosphere Reserve of Fuerteventura και στο Oasis Wildlife Park.

Την Περιφέρεια Κρήτης, που είναι εταίρος στο έργο CAPonLITTER, εκπροσώπησαν η Ελένη Τζαγκαράκη, συντονίστρια του έργου, η Βάσω Μαδούλκα πρ. τμ. Ευρωπαϊκών, Διεθνών θεμάτων & Ανάπτ. Συνεργασιών, Χρύσα Τσιρίτα, Μιχάλης Χαλκιαδάκης, μέλη της ομάδας εργασίας του έργου, καθώς και η Στεφανία Τζαγκαράκη και Μανόλης Φωτάκης, εκπρόσωποι των Δήμων Χερσονήσου και Ηρακλείου αντίστοιχα, ως stakeholders.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα