Η χρήση μάσκας παρέχει ουσιαστική προστασία ειδικά στους κλειστούς χώρους τόνισε ο Αντιπρόεδρος Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Όπως τόνισε ο κ Παπαδάκης αυτή τη στιγμή ο κόσμος που κυκλοφορεί στους κλειστούς χώρους είναι περισσότερος και αυτό καθιστά την χρήση μάσκας κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

«Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει ακόμα και σήμερα αμφιβολίες για το αν η απόσταση των δύο μέτρων είναι επαρκής για την προστασία των πολιτών. Ο κόσμος πλέον κυκλοφορεί πιο συχνά, στους κλειστούς χώρους υπάρχουν περισσότεροι πολίτες. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως στους κλειστούς χώρους η μόνη ουσιαστική προστασία είναι η χρήση μάσκας.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Παπαδάκης.

Όπως πρόσθεσε η χαλάρωση των μέτρων είναι γενικευμένη και φαίνεται πως ο κόσμος δεν ακολουθεί πλέον τις οδηγίες που έχουν δοθεί ούτε για τις αποστάσεις αλλά ούτε και για τη χρήση μάσκας. Μάλιστα όπως ανέφερε ειδικά στην Αθήνα τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

«Πλέον έχουμε πάει στο άλλο άκρο αυτό της επιβολής προστίμων καθώς η χαλάρωση των μέτρων είναι γενικευμένη. Ειδικά στην Αθήνα όπως μαθαίνω από συναδέλφους έχουν επιβληθεί πρόστιμα και για τη μη σωστή χρήση μάσκας. Ειδικά στους επαγγελματίες του τουρισμού θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η χρήση μάσκας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο ιός πλέον κυκλοφορεί και πάλι στο νησί μας και θα πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας που τηρούσαμε την περίοδο της καραντίνας.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Αντώνης Παπαδάκης.

Πάντως ο αντιπρόεδρος των Εποπτών Δημόσιας Υγείας σχετικά με τη μη ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη επεσήμανε πως η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τη δημόσια υγεία είναι ποινικά κολάσιμα πράξη.