Ανησυχία για το επικίνδυνο δέντρο που παραμένει στο σχολείο – Βολές στον δήμο Μαλεβιζίου από δασκάλους και γονείς

Πρέπει να διαβάσετε

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σε γονείς και δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, στο Γάζι, η κατάσταση του δέντρου που βρίσκεται στο προαύλιο του σχολείου και μέρος του οποίου κόπηκε το βράδυ της περασμένη Κυριακής, όταν εξωσχολικά άτομα τοποθέτησαν δυναμιτάκι στη βάση του.

«Μετά από βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο σχολείο μας την περασμένη εβδομάδα, όπου άγνωστοι έβαλαν δυναμιτάκια σε πλαστικό κάδο και επίσης από δυναμιτάκι είχαμε το κόψιμο ενός μεγάλου μέρους του δέντρου, το οποίο επειδή είναι και σαθρό από μέσα κινδυνεύει να αποκοπεί», δήλωσε στο Creta24 η διευθύντρια του σχολείου Συραγώ Χορταριά.

Η κ. Χορταριά ήδη από το πρωί της Δευτέρας, οπότε και είδε την ζημιά που είχε προκληθεί στο αλμυρίκι που βρίσκεται στο προαύλιο του σχολείου, με έγγραφό της ενημέρωσε τόσο το τοπικό αστυνομικό τμήμα και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και τον Δήμο Μαλεβιζίου το Τμήμα Πρασίνου του οποίου είναι αρμόδιο για την απομάκρυνση του επικίνδυνου δέντρου.

«Υπήρχε μια αναλγησία στο κομμάτι να έρθουν άμεσα να απομακρύνουν το δέντρο και οι γονείς ανησυχούν», σημείωσε η ίδια. Το δέντρο παραμένει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα μαθημάτων στο σημείο, με τον δήμο να μην έχει επέμβει ακόμη για την απομάκρυνσή του και τους γονείς να ανησυχούν καθώς τα παιδιά προαυλίζονται κανονικά και παρά το γεγονός ότι η διεύθυνση έχει βάλει ταμπέλα στο σημείο για να μην πλησιάζουν τα παιδιά, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους όσο το δέντρο παραμένει στο προαύλιο.

«Παιδιά πέταξαν δυναμιτάκι και αναδείχτηκε ότι το δέντρο μέσα είναι σαθρό, οπότε ίσως έχει σήψη. Επειδή είμαι και γεωπόνος δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ζημιά έχει επέλθει. Και από την άλλη υπάρχει και μια κλήση που το καθιστά επικίνδυνο. Πρέπει να γίνει εξέταση του δέντρου», δήλωσε ο δάσκαλος του σχολείου Κώστας Χριστοδουλάκης.

«Έχει ήδη έρθει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα και έχει παρθεί η απόφαση το δέντρο να κοπεί τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Γιάννης Άσπρης.

Ο ίδιος μιλώντας στο Creta24 ανέφερε πως η γεωπόνος του δήμου Μαλεβιζίου κ. Σφακιανάκη πήγε στο σχολείο και έλεγξε το δέντρο. «Είναι επικίνδυνο, όχι βέβαια σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχει πρόβλημα για να πέσει άμεσα», δήλωσε.

Οι γονείς ωστόσο κάνουν λόγω για επικίνδυνη καθυστέρηση από τον δήμο Μαλεβιζίου κάτι στο οποίοι συμφωνούν και οι δάσκαλοι του σχολείου που αγωνιούν για την ασφάλεια των μαθητών τους. «Έπρεπε άμεσα να έχουν γίνει ενέργειες. Ήδη έχουν αργήσει», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα