Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα δήλωσε σήμερα ότι στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 783 κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Και αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στο εγγύς μέλλον. Η ίδια προσέθεσε ότι το 53% των κρουσμάτων της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί στην Μόσχα, ενώ απέδωσε το ποσοστό στο ότι «η περιοχή της πρωτεύουσας παραδοσιακά δέχεται το πρώτο πλήγμα καθώς είναι ένας μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος».

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα ότι «η Όμικρον αρχίζει να κυριαρχεί μεταξύ των νοσησάντων από κορωνοϊό και αυτή είναι μια ένδειξη ότι θα δούμε στις επόμενες μέρες μια σοβαρή αύξηση της νοσηρότητας».

Πιθανό η μετάλλαξη Όμικρον να εκτοπίσει τη Δέλτα

Η Γκόλικοβα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η μετάλλαξη Όμικρον να εκτοπίσει πιθανότατα τη μετάλλαξη Δέλτα στην Ρωσία, όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων της Όμικρον στην Ρωσία μέσα σε τρεις μέρες υπερδιπλασιάσθηκε.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης, ότι με βάση τις αναλύσεις των στοιχείων της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), περίπου 300.000 άτομα που ήταν θετικά στον κορονοϊό, μετά τα τεστ αντισωμάτων που έκαναν δεν απευθύνθηκαν στον γιατρό.

Πηγή: iefimerida.gr