Άμεση ήταν η απάντηση του ΕΟΔΥ στο αίτημα του δήμου Γόρτυνας για τη διενέργεια rapid test στους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας.

Όπως ενημέρωσε χθες η δημοτική αρχή, στο χωριό εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία για περαιτέρω διασπορά του ιού την κοινότητα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στην Αγία Βαρβάρα τη Δευτέρα όπου θα πραγματοποιήσουν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test).

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας από τις 10:00 έως τις 14:00. Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Σημειώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο ΕΟΔΥ θα προχωρήσει σε πλήρη απολύμανση του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί.

Αναβάλλεται η εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό

Παράλληλα ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας ενημερώνουν ότι η εθελοντική αιμοδοσία που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 Απριλίου στην Αγία Βαρβάρα αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.