Ανδρουλάκης από Πόρτο Γερμενό: Η πολιτική προστασία στη χώρα μας πρέπει να αποκτήσει ένα άλλο δόγμα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε την ανάγκη το κράτος να στηρίξει «άμεσα» τους πληγέντες, από τις φωτιές, «καταβάλλοντας την πρώτη αρωγή αλλά και το σύνολο των αποζημιώσεων που δικαιούνται»

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Στο Πόρτο Γερμενό μετέβη το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκης, και ενημερώθηκε από κατοίκους, πυροσβέστες και τον Πρόεδρο της Κοινότητας για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευσε ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Πουλάς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Βρισκόμαστε σήμερα κοντά στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, που δοκιμάστηκαν επί πέντε μέρες από την πυρκαγιά. Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Χάθηκε ένας «πνεύμονας» πρασίνου, χάθηκαν περιουσίες, σπίτια, θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Το κράτος πρέπει να τους στηρίξει άμεσα, καταβάλλοντας την πρώτη αρωγή αλλά και το σύνολο των αποζημιώσεων που δικαιούνται.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει μάχες οπισθοφυλακής πάνω από τέτοιες βιβλικές καταστροφές. Όμως, υπάρχουν κάποια εύλογα ερωτήματα. Τα χρήματα που δαπανά το κράτος για τους καθαρισμούς των δασών έχουν πιάσει τόπο; Αξιοποιήθηκε σωστά το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ; Οι δήμοι έχουν τα απαραίτητα μέσα; Απεντάχθηκαν κρίσιμα έργα πολιτικής προστασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πολιτική προστασία στη χώρα μας πρέπει να αποκτήσει ένα άλλο δόγμα. Για να μη μένουν στα λόγια η ετοιμότητα και στα χαρτιά η πρόληψη.

Προηγούμενο

Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για voucher για ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ και Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς

Επόμενο

Στο τραπέζι φοιτητικές εστίες και υποδομές - Συνάντηση Aρναουτάκη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Πρόεδρο του ΙΤΕ

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα