Άνδρας ξυλοκόπησε με το κοντάρι της σκούπας τη σύζυγό του επειδή κλάδεψε τα λουλούδια – Καταδικάστηκε με τριετή αναστολή

Πρέπει να διαβάσετε

Σε δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας άντρας που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύζυγό του χτυπώντας την με γροθιές και το κοντάρι της σκούπας, επειδή εκνευρίστηκε που κλάδεψε τα λουλούδια.

Ο άντρας που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της συζύγου του κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Επιπλέον, επέβαλε στον κατηγορούμενο τον όρο να μετακομίσει στο σπίτι της μητέρας του, που μένει στον κάτω όροφο, μέχρι την έκδοση απόφασης από πολιτικό δικαστήριο.

Το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη μονοκατοικία που ζει το ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους, τα 13 χρόνια που είναι παντρεμένοι. Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «νταής» σύζυγος χτύπησε βάναυσα τη σύζυγό του αφού η ίδια κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού περισσότερες από δέκα φορές τον τελευταίο χρόνο και σχεδόν όλες μπροστά στο αγόρι τους που είναι 9,5 ετών. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρόσφατα για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με την καταγγελία και την κατάθεση της γυναίκας στο δικαστήριο, το μεσημέρι της Παρασκευής βγήκε για να κλαδεύσει τα τις τριανταφυλλιές στον κήπο, ενώ μαζί της ήταν και ο ανήλικος γιος τους που ήθελε να περάσει χρόνο με τη μητέρα του. Ο κατηγορούμενος βγήκε έξω από το σπίτι και μόλις την είδε στον κήπο την ρώτησε “τι κάνεις”.

«Του είπα ότι μίλησα με τη μητέρα του για να βοηθήσω στο κλάδεμα. Μου είπε ότι δεν έπρεπε να τα κάνω γιατί θα πιάσει παγωνιά και θα παγώσουν. “Βλέπω ότι τα κλάδευσες πολύ”, είπε. Του απάντησα ότι θα πρέπει να μπει μέσα γιατί φυσούσε και θα κρυώσει. Αυτός μου φώναξε “τώρα θα δεις τι θα γίνει”. Κατέβηκε κάτω, πήγα να βγω έξω από τον κήπο και ξαφνικά με χτύπησε με πολλές μπουνιές στο κεφάλι. Μετά πήρε τη σκούπα, έσπασε το ξύλο σε δύο κομμάτια και άρχισε να με χτυπάει στην πλάτη, στον αυχένα, στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού, στο πίσω μέρος και πάνω από τη μέση», κατέθεσε η γυναίκα.

«Μπαμπά, μην το κάνεις»

Μάλιστα, ο ανήλικος γιος του ζευγαριού φαίνεται ότι ήταν εκείνος που απέτρεψε τα χειρότερα όταν ο κατηγορούμενος άρπαξε μια σιδερένια τσάπα για να συνεχίσει να χτυπάει με αυτήν τη σύζυγό του. «Μπαμπά σε παρακαλώ μη το κάνεις. Σε παρακαλώ μη το κάνεις αυτό το πράγμα» φώναξε το ανήλικο αγοράκι προς τον πατέρα του που εκείνη την ώρα χτυπούσε βάναυσα τη μητέρα του.

«Με έχει ξανά χτυπήσει πολλές φορές με κλωτσιές και μπουνιές, αλλά όχι με αντικείμενα. Εγώ του μιλάω πάντα όμορφα. Με χτυπάει μπροστά στο παιδί, τί εικόνες θα έχει αυτό το παιδί; Είναι εργατικός άνθρωπος, καλός, δουλεύει, αλλά δε ξεκουράζεται. Δε του έδωσα καμία αφορμή. Ήθελε ο γιος μου να ανέβει στο σπίτι επειδή έγραφε δύο διαγωνίσματα τη Δευτέρα και ήθελε να διαβάσει, όμως το παιδί είπε ότι θέλει να κάτσω με τη μαμά να κάνω ένα διάλυμα. Αυτή είναι η αλήθεια, δεν υπάρχει άλλος λόγος που με χτύπησε. Θύμωσε με τα λουλούδια και με το παιδί», κατέθεσε η γυναίκα.

«Είμαστε 13 χρόνια παντρεμένοι. Με έχει ξανά χτυπήσει, ακόμη και όταν ήμουν έγκυος με χτυπούσε. Έχω χάσει το μέτρημα τόσες φορές που με έχει χτυπήσει, είναι σίγουρα πάνω από δέκα φορές όλα αυτά τα χρόνια και τον τελευταίο χρόνο γινόταν πιο έντονα. Έκανα καταγγελία επειδή γίνεται μπροστά στο παιδί και φοβάμαι ότι αυτό θα έχει την ίδια μοίρα με εμένα. Φοβάμαι μήπως του κάνει κακό», σημείωσε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τη σύζυγό του όμως προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό και να ρίξει ευθύνες στην ίδια λέγοντας ότι φταίει η συμπεριφορά της. «Την έχω χτυπήσει, όχι όμως με γροθιές, αλλά με μαλλιοτράβηγμα και τις έριξα μερικές “ξυλιές”», είπε, δείχνοντας προς την έδρα την παλάμη του. «Με την σκούπα την χτύπησα στους γλουτούς. Εκείνη φταίει γιατί με εξύβρισε, δε μου μίλησε όμορφα, μου είπε να μπω μέσα στο σπίτι και με υποτίμησε. Με μειώνει στο παιδί και με εξυβρίζει, για αυτό έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο», ανέφερε.

Προκλητικά ο κατηγορούμενος, μιλώντας για τη σύζυγό του είπε πως το ξύλο «είναι το έσχατο μέσο για να μπορέσω να επικοινωνήσω με αυτό το άτομο». «Είμαι ένοχος, το ξέρω και το δηλώνω», είπε πριν ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει ξανά καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία και είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκισης, με αναστολή.

Ακούγοντας τον όρο που επέβαλε το δικαστήριο, η σύζυγός του φώναξε στην αίθουσα: «Τι θα αλλάξει αν μετακομίσει στο κάτω σπίτι; Θα επιτεθεί ξανά σε εμένα και το παιδί μου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα