Για πρώτη φορά, η Βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη δημοσίως με μπαστούνι γεγονός που άναψε φωτιές στη Βρετανία για την κατάσταση της υγείας.

Χαμογελαστή και φορώντας ταγέρ σε αποχρώσεις του μπλε, η 95χρονη μονάρχης επισκέφθηκε χθες το Αβαείο του Γουεστμίνιστερ.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, που κρατούσε στα χέρια της ένα μπουκέτο λουλούδια, συνοδευόταν από την κόρη της, πριγκίπισσα Άννα, προκειμένου να παραστούν στη λειτουργία των Ευχαριστιών που σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα της βασιλικής βρετανικής λεγεώνας.

000_9PK3VD

Ωστόσο, το μπαστούνι που κρατούσε ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση.

Η ηλικία της δικαιολογεί απόλυτα το μπαστούνι όμως οι Βρετανοί δεν έχουν συνηθίσει την βασίλισσά τους να χρειάζεται στήριγμα.

Πριν από 18 χρόνια, ο φακός είχε απαθανατίσει την μονάρχη να κρατάει μπαστούνι τότε όμως ανάρρωνε από επέμβαση στο γόνατο.

Όπως δήλωσε πηγή από το Παλάτι, σύμφωνα με το CNN, η μονάρχης κρατούσε το μπαστούνι για την άνεσή της.

Η Bασίλισσα Ελισάβετ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού στο κάστρο Μπαλμοράλ στη Σκωτία ενώ στα καθήκοντά της επέστρεψε τον τελευταίο μήνα.

H Ελισάβετ , η μακροβιότερη από τους μονάρχες της Βρετανίας, είναι βασίλισσα από τις 6 Φεβρουαρίου του 1952.

Για τα 70 χρόνια μοναρχίας της έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση τον Μάιο του 2022, με κεντρικό θέμα την μεγάλη αγάπη της, τα άλογα.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει τετραήμερη εξόρμηση για ιππασία στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Πηγή: protothema.gr