Στη διάρκεια της συνάντησης με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητα του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει εποικοδομητικά και δημιουργικά στη διάσκεψη της Γενεύης, εκφράζοντας την ευχή την ίδια θετική βούληση να επιδείξει και η τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κύπριου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου για τη συνάντηση Αναστασιάδη – Λουτ το πρωί στο προεδρικό μέγαρο στην Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως της προετοιμασίας της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου, η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως αυτά τυγχάνουν διευθέτησης από τα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη.

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στις 2:30 το απόγευμα και τα ξημερώματα θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Πηγή: protothema.gr