Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
22.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Ανασχηματισμός: Χωρίς εκπροσώπηση το Ηράκλειο, ποιοι Κρητικοί έμειναν στην κυβέρνηση

Πρέπει να διαβάσετε

Η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος από τον Παύλο Μαρινάκη το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου άφησε το Ηράκλειο χωρίς εκπροσώπηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κι αν η απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε κυκλοφορήσει από την Πέμπτη ως πληροφορία που επιβεβαιώθηκε, η απομάκρυνση του Μάξιμου Σενετάκη από τη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης αποτέλεσε έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Αμφότεροι δεν μπήκαν σε άλλη θέση, έτσι μετά από περίπου ένα χρόνο όπου το Ηράκλειο είχε δυο υπουργούς, πλέον δεν έχει κανέναν. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Λευτέρης Αυγενάκης μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος από το 2019, όταν και ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από εκεί και πέρα, ο μόνος βουλευτής που εκλέγεται στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο συγκεκριμένα, και βρίσκεται στο νέο υπουργικό συμβούλιο είναι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που έμεινε στη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης.

Κρητικιά είναι βέβαια και η Όλγα Κεφαλογιάννη που διατήρησε τη θέση της Υπουργού Τουρισμού, Κρητικός και ο Ρεθυμνιώτης στην καταγωγή Υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης ενώ με καταγωγή από το Λασίθι είναι και η Ειρήνη Αγαπηδάκη που διατηρήθηκε στο Υφυπουργείο Υγείας.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα