Στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το παράβολο των 3 ευρώ στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή, αναφέρθηλκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA.

H υφυπουργός ανέφερε πως η λύση του προβλήματος είναι μια απόφαση που εναπόκειται στον ΑΣΕΠ, καθώς πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή, ενώ νομοθετική ρύθμιση του θέματος θα μπορούσε να γίνει μόνο από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Δεν μπορεί να εκκινήσει μια νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά μόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών», διευκρίνισε η κα Ζαχαράκη.

Υπενθυμίζεται πως εκτός πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ βρέθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί λόγω μη καταβολής ενός παραβόλου 3 ευρώ, το οποίο, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι δεν κατεβλήθη όχι από αμέλεια αλλά λόγω δυσλειτουργιών στο σύστημα τόσο του ΑΣΕΠ όσο και συγκεκριμένης τράπεζας.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η απόρριψή τους από τους πίνακες δε θα σημάνει μόνο τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία διορισμού, αλλά τους αποκλείει και από την ενδεχόμενη πρόσληψή τους ως αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια!

Όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ οι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν αν «εξαφανιστούν» από τον χάρτη της εκπαίδευσης, αφού ο τριετής αποκλεισμός θα σημάνει αυτόματα και την ραγδαία πτώση της σειράς τους στους πίνακες.