Ανακούφιση για τους γονείς της Καρολάιν: Η φυλακή θα τσακίσει αυτό το απεχθές πλάσμα, δεν θα ξαναδεί τη Λυδία

Ανακουφισμένοι νιώθουν οι γονείς της Καρολάιν Κράουτς μετά την ανακοίνωση της ποινής που επιβλήθηκε στον «απεχθή» δολοφόνο σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Μιλώντας στην Daily Mail, οι γονείς της 20χρονης Καρολάιν είπαν πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έπνιξε τη σύζυγό του μπροστά στα μάτια της μικρής τους κόρης και στη συνέχεια σκηνοθέτησε μια διάρρηξη, δε θα ξαναδεί ποτέ τη Λυδία. Μάλιστα, ο πατέρας της Καρολάιν προέβλεψε πως η φυλακή θα τσακίσει τον 34χρονο πιλότο.

«Κανένας χρόνος φυλάκισης δεν μπορεί ποτέ να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, αλλά είμαι απλώς ευτυχής που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις βρώμικες ανοησίες που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του» δήλωσε ο 79χρονος Κράουτς. «Είμαι ακόμα πιο ικανοποιημένος που γνωρίζω ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, την πιο σκληρή φυλακή στην Ελλάδα, η οποία έχει ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά συστήματα στην Ευρώπη».

Και συμπλήρωσε: «Όταν τελικά εκτίσει την ποινή του, από την οποία πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να μην επιβιώσει, θα είναι ένας αλλαγμένος άνθρωπος, ένας συντετριμμένος άνθρωπος, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία».

Πατέρας Καρολάιν: Θα αλλάξουμε το όνομα της Λυδίας – Θα φροντίσω να μην την δει ποτέ»

Τέλος, όπως αποκάλυψε: «Τώρα που η μοίρα του έχει διευθετηθεί, η Σούζαν κι εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να αλλάξω το όνομα της Λυδίας σε αυτό της μητέρας της, ώστε να μην συνδεθεί ποτέ με αυτό το απεχθές πλάσμα. Θα φροντίσω να μην δει ποτέ την κόρη του και να μην έχει καμία επαφή μαζί της».

Ακολούθως η Daily Mail κάνει μια αναδρομή στα γεγονότα, υπενθυμίζοντας ότι η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδεσε τον εαυτό του και είπε στην αστυνομία πως έπεσαν θύματα ληστείας από Αλβανούς εγκληματίες. Έκλαψε, σημειώνει το βρετανικό μέσο, με κροκοδείλια δάκρυα κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου της συζύγου του στην Αλόννησο, αγκαλιάζοντας μάλιστα, την ταραγμένη μητέρα της, Σούζαν.

Στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο επιβλήθηκε χθες ποινή φυλάκισης 16 χρόνων για τη δολοφονία της συζύγου του και 11,5 χρόνια για τη δολοφονία του σκύλου τους και τη διαστρέβλωση της δικαιοσύνης. Θα εκτίσει την ποινή στον στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Κορυδαλλού, η οποία είναι γνωστή για την βία των συμμοριών και την παραμονή σε αυτήν αναρχικών τρομοκρατών.

«Η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών»

Ο Αθανάσιος Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς, δήλωσε μετά την καταδίκη: «Η Καρολάιν είναι πλέον ένα σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών. Πιστεύω ότι είχαμε μια δίκαιη δίκη στο υψηλότερο επίπεδο και δεν πέσαμε στην παρωδία που έπαιξε ο κατηγορούμενος τις 37 ημέρες μετά τη δολοφονία της και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δικαστηρίου. Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα – κρατούσε τη γυναίκα που έλεγε ότι ήταν ο έρωτας της ζωής του για πέντε λεπτά, ενώ εκείνη πάλευε στα χέρια του, αλλά δεν σταμάτησε μέχρι που πέθανε».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα