Την υποψηφιότητά της για το δήμο Ηρακλείου ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Λιάνα Σταρίδα.

Η αρχαιολόγος και συγγραφέας κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας δημοτικής παράταξης με όνομα «Ηράκλειο Εν-αλλαγή», της οποίας θα ηγηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Η κ. Σταρίδα δήλωσε αποφασισμένη να χτυπήσει τη γροθιά στο μαχαίρι για να λυθούν τα προβλήματα του δήμου, αναφέροντας μάλιστα πως κυκλοφορεί εκτός των τειχών και συνομιλεί με τους δημότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η ίδια τόνισε πως θα ανακοινώσει υποψηφίους και πρόγραμμα περί τα τέλη του Φεβρουαρίου, ενώ έχει ήδη μιλήσει με όλους του συνυποψηφίους της εκτός του Βασίλη Λαμπρινού, τον οποίο θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα με κάποιους από αυτούς, όπως ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος, έχουν υπάρξει συζητήσεις για συμπόρευση μετά τις εκλογές, αφού η ίδια δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση.«Είμαι ανοιχτή σε όλους και για όλα, αρκεί να έχουμε κοινούς στόχους και κοινά όνειρα για την πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος η κ. Σταρίδα σχολίασε και τα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τη στηρίζει στις επερχόμενες εκλογές λέγοντας: «Ο συνδυασμός μου είναι ανεξάρτητος. Θα είναι όμως τιμή μου να με στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οποιαδήποτε άλλη παράταξη».