Αναίρεση της αποφυλάκισης Γιωτόπουλου εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ορίσει άμεσα δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει την πρόταση του εισαγγελέως η οποία αν γίνει δεκτή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θα επιστρέψει στη φυλακή

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τίθεται η απόφαση για την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, καθώς η Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης κατά του σχετικού βουλεύματος.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σοφοκλής Λογοθέτης, έκρινε ότι η υπό όρους απόλυση του καταδικασμένου σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της «17 Νοέμβρη» δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Σύμφωνα με την εισαγγελική εκτίμηση δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος έκτισης της ποινής, ο οποίος προβλέπεται για περιπτώσεις πολυϊσοβιτών.

Παράλληλα, στην αναίρεση επισημαίνεται ότι δεν προκύπτουν ούτε οι ουσιαστικοί λόγοι που θα δικαιολογούσαν την αποφυλάκιση, καθώς δεν διαπιστώνεται μεταβολή των δεδομένων που ελήφθησαν υπόψη για την αξιολόγηση της υπόθεσης.

Το επόμενο διάστημα η υπόθεση θα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί επί της εισαγγελικής πρότασης. Σε περίπτωση που αυτή γίνει δεκτή, η απόφαση αποφυλάκισης θα ακυρωθεί και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θα κληθεί να επιστρέψει στη φυλακή.

Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου αναμένεται να οριστεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου.

Προηγούμενο

Κ. Τσουκαλάς: Δεν πιστεύω στην ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Η μάχη δεν είναι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα

Επόμενο

Δίκη για παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στη Β.Ελλάδα: Ποινές φυλάκισης έως και 26 μήνες σε 13 κατηγορούμενους

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα