Επιστρέφουν στην πατρίδα τους οι πρώτοι τουρίστες που ενώ ήρθαν για διακοπές βρέθηκαν τελικά στο ξενοδοχείο καραντίνας καθώς στο τεστ που τους έγινε ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA αναφερόμενος στην μέχρι σήμερα πορεία της τουριστικής κίνησης και των κρουσμάτων που έχουμε στο νησί.

Ο κ Νίκος Χαλκιαδάκης τόνισε πως στόχος όλων θα πρέπει να είναι η προστασία του τουριστικού προϊόντος ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

«Είναι θετικό το ότι όσοι έρχονται στο νησί νιώθουν ασφαλείς. Οι πρώτοι που επιστρέφουν αυτές τις μέρες στις πατρίδες τους θα είναι οι πρεσβευτές μας για το επόμενο διάστημα. Αυτές τις μέρες αναχωρούν και οι πρώτοι τουρίστες που είχαμε στο ξενοδοχείο καραντίνας. Για εμάς έχει σημασία και αυτοί όσοι βρίσκονται θετικοί να φεύγουν από το νησί με όσο το δυνατόν καλύτερες εντυπώσεις ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Νίκος Χαλκιαδάκης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ήδη έχει αναχωρήσει η πρώτη τουρίστρια που είχε βρεθεί θετική μία κοπέλα από τη Ρουμανία μαζί με το σύντροφο της ενώ την Πέμπτη εκτός απροόπτου θα αναχωρήσει και η νεαρή Γερμανίδα.

Σε ότι αφορά τη συνέχιση της σαιζόν, ο κ Χαλκιαδάκης επεσήμανε πως περιμένει μία αύξηση κρατήσεων τόσο τον Αύγουστο αλλά περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

«Δυστυχώς αν εξαιρέσουμε 4 ή 5 ξενοδοχεία σε όλα τα υπόλοιπα που παραμένουν ανοιχτά η πληρότητες είναι της τάξης του 20%. Στα Δυτική Κρήτη ο αριθμός των ξενοδοχείων που έχουν ανοίξει είναι εξαιρετικά μικρός. Πιστεύω πως ο Αύγουστος θα έχει διπλάσιο κόσμο από τον Ιούλιο δηλαδή θα είναι όπως ο Μάιος πέρσι και ο καλός μας μήνας αν όλα συνεχιστούν όπως είναι σήμερα και δεν έχουμε απρόοπτα θα είναι ο Σεπτέμβριος.» ανέφερε ο κ Χαλκιαδάκης.