Αναχωρούν για την Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης

Πρέπει να διαβάσετε

Στα πλοία της γραμμής επιβιβάστηκαν οι αγρότες από το Ηράκλειο και τα Χανιά προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα.

O σχεδιασμός των αγροτών προβλέπει να συναντηθούν αύριο στις 15:00 στο Σύνταγμα ενώ στις 18:00 θα συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Τα βασικά αιτήματα τους είναι μεταξύ άλλων η μείωση του κόστους παραγωγής, η επαναχορήγηση του μεταφορικού ισοδύναμου και οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% για την ακαρπία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες. Από τη μία πλευρά οι αγρότες οργανώνουν προσυγκεντρώσεις και σημεία υποδοχής και από την άλλη η ΕΛΑΣ προχωρά με την προετοιμασία του σχεδίου της, για να αποφευχθούν επεισόδια.

Ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ

Σε ανακοινώσεις προέβη η ΕΛΑΣ για τα έκτακτα μέτρα που σχεδίασε η Τροχαία εν όψει της καθόδου αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, οι οποίοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αύριο (20/02) στην πρωτεύουσα.

«Λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αγροτών την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στο κέντρο της Αθήνας, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας», σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Όπως γνωστοποίησε η κ. Δημογλίδου, η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει συνοδεία περιπολικών της ΕΛΑΣ με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το κάστρο Βοιωτίας όσο και τα Μέγαρα Αττικής, όπου οι αγρότες αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν μεταβούν στην Αθήνα.

«Παράλληλα, για να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες, να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια & τις στάσεις συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία και τρόλεϊ)», τόνισε ακόμη, πριν δώσει τον λόγο στον επικεφαλής του θαλάμου επιχειρήσεων παρακολούθησης και ελέγχου κυκλοφορίας, Θεοφάνη Αναγνώστου.

Ο κ. Αναγνώστου ενημέρωσε πως «λόγω της επικείμενης διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η Τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα