Με στόχο να «μαγνητίσει» ακόμα περισσότερο το βλέμμα των κατοίκων του Ηρακλείου αλλά και των τουριστών που έρχονται στην πόλη, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου προχωράει στον καλλωπισμό και στην αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου του ψυγείου, του κτιρίου που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο.

Εδώ και περίπου  ένα μήνα, όπως παρατηρούν όσοι περνούν από το σημείο γίνονται  εργασίες γι αυτό το σκοπό και οι οποίες αναμένεται – εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- να προσφέρουν μια ριζική αλλαγή της εικόνας του ψυγείου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Creta24 ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΛΗ κ. Μ. Τσιμπλοστεφανάκης οι εργασίες καλλωπισμού που γίνονται θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα που υπάρχει και θα αποτελέσει ένα ακόμα σημείο αναφοράς για το Ηράκλειο.

«Η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες καλλωπισμού. Αυτό σημαίνει ότι το ψυγείο βάφεται σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Αρχαιολογίας σε ένα σπασμένο λευκό» μας είπε ο κ. Τσιμπλοστεφανάκης και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια ο γνωστός καλλιτέχνης  κ. Μουρέλος, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο θα τονίσει κάποια θέματα στην επιφάνεια του κτιρίου. Έτσι, μπαίνοντας το πλοίο οι επιβάτες του αλλά και όσοι βρίσκονται στην πόλη, θα μπορούν από μεγάλη απόσταση να βλέπουν το έργο που θα φιλοτεχνηθεί»

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, το κτίριο θα αλλάξει εξωτερικά. «Θα υπάρχει μία σημαία περιμετρικά, η οποία θα πιάσει και τις τρεις πλευρές του ψυγειου, θα το αγκαλιάσει δηλαδή. Έτσι θα τονιστεί ο Δαίδαλος και ο Ικαρος που υπάρχουν ήδη»

Άλλες αλλαγές και παρεμβάσεις, όπως τονίζει δε θα υπάρξουν, απλώς θα απομακρυνθούν κάποια σίδερα από το σημείο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα και θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. «Δεν μπορούμε να δουλεύουμε σε καθημερινή βάση, λόγω του ύψους που γίνονται οι εργασίες και του αέρα. Θα πρέπει να τονίσω ότι προηγήθηκε διαγωνισμός, ο εργολάβος που ανέλαβε έχει υπογράψει τη σύμβαση που αφορά στις εργασίες ελαιοχρωματισμού. Το κόστος ανέρχεται στις 57 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο να σημειώσω ότι ο κ. Μουρέλος θα εργαστεί αφιλοκερδώς και εμείς θα του παρέχουμε τα μέσα μόνο που θα χρειαστεί»

Ο ίδιος λέει τέλος ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες εργασίες συντήρησης σε κτίρια του λιμανιού.