Αλεπού παίζει με… γάτα σε πάρκο και γίνεται viral

Μια αλεπουδίτσα κατέβηκε στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στο παραλιακό πάρκο της πόλης χωρίς να ενοχλείται από την παρουσία μιας γάτας αλλά και εκείνη κατοίκου, που κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τις εικόνες.

Έκανε βόλτες μέσα στο πάρκο και έπαιξε με μια γάτα, με τις εικόνες που καταγράφηκαν να κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media. Ώρα μετά η αλεπού αποχώρησε αφού όπως φαίνεται βρήκε πρώτα τροφή.

Όλα τα είδη αλεπούδων είναι παμφάγα.

Ωστόσο, καταναλώνουν και τρωκτικά, λαγούς, κουνέλια και άλλα μικρά θηλαστικά, καθώς και ερπετά όπως φίδια, αμφίβια, χόρτα, μούρα, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και σε καρπούς φρούτα, ψάρια, πτηνά, αυγά, σκαθάρια, έντομα και όλα σχεδόν τα είδη μικρών ζώων. Τα περισσότερα είδη δείχνουν μεγάλη προσαρμοστικότητα σε πολλά διαφορετικά είδη τροφής και κατά μέσο όρο καταναλώνουν 1 κιλό τροφής την ημέρα.

Οι αλεπούδες έχουν ενστικτώδη δυσπιστία και φόβο απέναντι στον άνθρωπο, ωστόσο είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί επίθεση αλεπούς σε άνθρωπο. Αντίθετα, στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν εξοικειωθεί με τον άνθρωπο, αρχίζει να του δείχνει εμπιστοσύνη και φιλική παιχνιδιάρικη συμπεριφορά, όπως αυτή του σκύλου.

Πηγήthetoc.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα