Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο χαμός της Χαλίνα Χάτσινς. Η 42χρονη κινηματογραφίστρια έφυγε άδικα από τη ζωή, όταν ο διάσημος ηθοποιός και παραγωγός, Άλεκ Μπάλντουιν, τη σκότωσε κατά λάθος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», στο Νέο Μεξικό.

Από εκείνη τη στιγμή, πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για την ασφάλεια στα σετ.

Σύμφωνα με τους Times του Λος Άντζελες, η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, οι υπεύθυνοι της παραγωγής όμως δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην εφημερίδα ότι εκπυρσοκρότησε δυο φορές κατά λάθος το όπλο που κρατούσε ένας κασκαντέρ, ο οποίος αντικαθιστούσε τον Μπάλντουιν.

Και στον κασκαντέρ είχαν πει ότι το όπλο είναι ασφαλές, αλλά δεν έγινε έρευνα για το περιστατικό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Καθόταν σε ένα παγκάκι και εξασκείτο»

Παράλληλα, τα υπόλοιπα αμερικανικά Μέσα αποκαλύπτουν ότι ο Μπάλντουιν λίγο πριν τη μοιραία βολή εξασκείτο στο να τραβήξει το όπλο του.

Συγκεκριμένα, επικαλούνται δικαστικά έγγραφα και σημειώνουν ότι ο ηθοποιός στόχευε με αυτό προς την κατεύθυνση της κάμερας, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας.

Το NBC, έχει στα χέρια του την έκθεση της προκαταρκτικής έρευνας και αναφέρεται στη στιγμή που έγινε το φονικό.

«Άκουσα κάτι που έμοιαζε με τον ήχο ενός μαστιγίου και ένα μεγάλο «μπαμ»», φέρεται να είπε ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, που τραυματίστηκε στον ώμο από τη σφαίρα, καθώς στεκόταν πίσω από το θύμα.

«Ο Άλεκ Μπόλντουιν καθόταν σε ένα παγκάκι, μέσα σε ένα σκηνικό εκκλησίας και εξασκείτο στο να τραβήξει όπλο», σύμφωνα με το έγγραφο.

«Μετά τον πυροβολισμό, η Χάτσινς έπιασε την κοιλιά της», περιέγραψε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Άρχισε να παραπατάει και τη βοήθησαν να ξαπλώσει στο πάτωμα».

Μάλιστα, είπε πως δεν είναι σίγουρο ότι το όπλο είχε περάσει από έναν νέο έλεγχο ασφαλείας.

Από την μεριά του, ο εικονολήπτης Ρέιντ Ράσελ είπε πως το σκηνικό δεν βιντεοσκοπoύνταν, διότι το συνεργείο προετοιμαζόταν για το γύρισμα.

Πηγή: in.gr