Αναστάτωση επικρατεί για μία ακόμη φορά στον δήμο Μαλεβιζίου, αφού σήμερα το πρωί κάτοικοι διαπίστωσαν πως οι κόμβοι της Αχλάδας ετοιμάζονται να «κλείσουν».

Οι κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν και βρέθηκαν στο δρόμο ζητώντας εξηγήσεις από τον δήμο, αφού οι αρμόδιοι είχαν δεσμευτεί πως το έργο θα προχωρήσει χωρίς να κλείσει ο κόμβος.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στο σημείο, με τους κατοίκους να ζητούν αγανακτισμένοι εξηγήσεις, καθώς μετά την πρόθεση του εργολάβου να κλείσει τον κόμβο δεν θα είναι δυνατή ούτε η πρόσβαση στην Αχλάδα για κάποιον που έρχεται από Ρέθυμνο αλλά ούτε και η σύνδεση με την Αγία Πελαγία.

Ο δήμαρχος δήλωσε πως αιφνιδιάστηκε από το υπουργείο, αν και από τη συζήτηση με τους κατοίκους προέκυψε πως είχε ενημερωθεί ότι ο κόμβος θα κλείσει προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες, είχε εντοπίσει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν προτείνει λύση στο θέμα με συμπληρωματική μελέτη που είχε αποστείλει στο Υπουργείο.

Πλέον εγείρονται ερωτήματα αναφορικά με το γιατί ο δήμος δεν κινήθηκε νωρίτερα και δεν επέμεινε να λάβει απάντηση από το υπουργείο για ένα πρόβλημα που γνώριζε πως θα δημιουργηθεί, με τους κατοίκους μάλιστα να τονίζουν πως πέραν του αποκλεισμού της περιοχής το σημαντικότερο πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων.

Και αυτό γιατί, όπως τονίζουν από τη μια φτιάχτηκε ο πολύπαθος κόμβος της Αγίας Πελαγίας, όμως πλέον μετατοπίζεται το πρόβλημα στον κόμβο της Αχλάδας, ο οποίος αν κλείσει θα «ωθήσει» οδηγούς στο να παρανομήσουν και μάλιστα σε μια περιοχή όπου έχει χυθεί αρκετό αίμα στην άσφαλτο.