Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Αλ. Μαρινάκης: «Να καταδικαστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού»

Πρέπει να διαβάσετε

Σε καταγγελία στο περιφερειακό συμβούλιο προχώρησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης, αναφορικά με τη χρήση της  βάσης της Σούδας στο μακελειό του Παλαιστινιακού λαού.

Πιο αναλυτικά:

Ο Αλέκος Μαρινάκης  αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη  που εκφράζεται αγωνιστικά σε όλη την Ελλάδα, από τους εργαζόμενους, το εργατικό λαϊκό κίνημα, τους μαζικούς φορείς,  στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, όπως και  στην αλληλεγγύη στον ισραηλινό λαό,  που και ο ίδιος υποφέρει από τη δολοφονική πολιτική του ισραηλινού κατοχικού κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησής του, που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης τόνισε την ανάγκη να καταδικαστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού. Κυβέρνηση – αστικά κόμματα ταΐζουν τη φωτιά του πολέμου και την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού, είπε o Αλέκος Μαρινάκης. Η κυβέρνηση μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στα ΝΑΤΟικά σχέδια και κάνει πλάτες στο Ισραήλ,  ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» μιας γενικευμένης σύγκρουσης.

Για τον σκοπό αυτό, με βάση την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων αστικών κομμάτων, οι Αμερικανοί έχουν ενεργοποιήσει ήδη τη Σούδα. Οι ευθύνες  που η Σούδα και όλη η Κρήτη μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμου, που οι φονιάδες των λαών, στη βάση των ΗΠΑ στη Σούδα  νιώθουν «φιλόξενα»,  βαραίνουν εξολοκλήρου τη σημερινή κυβέρνηση, διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις,  καθώς και τους τοπικούς εκπροσώπους τους, σε Δήμους και Περιφέρεια.

Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πληγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους λαούς,  δυναμώνοντας τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Να κλείσει η βάση της Σούδας.  Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Θέλουμε την Κρήτη φάρο ειρήνης και φιλίας των λαών!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά» ή οποιαδήποτε άλλα μέσα στρατιωτικά έχουμε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να μην υπάρξει αποστολή εκτός συνόρων στρατιωτικών δυνάμεων. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα